Cu cine vei serba evenimentul?

Anul acesta nu voi face chef cu prietenii, ci voi petrece alături de familie. Aştept să vină copiii de la şcoală, îmi iau şi soţia şi mergem cu toţii la o plimbare pe “Bulevardul Castanilor” din Ploieşti. Până la urmă, nu e chiar o mare realizare că am îmbătrânit cu un an.

Dacă n-ar fi fost boxul, unde te-ai fi văzut acum?

Păi, în lumea luptelor. De mic mi-au plăcut sporturile de contact, iar lumea luptelor am descoperit- o înainte de cea a boxului. Mi-a plăcut să mă iau la trântă cu adversarii, dar am renunţat după două luni, pentru că n-am avut bani să-mi plătesc cotizaţia lunară. Am ajuns la box, pentru că ăsta era gratis. Şi aici am rămas.

Apropo de box, cum e ca şef al federaţiei?

Greu, pentru că unii care sunt implicaţi în acest fenomen nu înţeleg că acest sport nu înseamnă doar bătaie, ci şi artă. De exemplu, anul acesta l-am început cu suspendări de sportivi şi de arbitri. Nu suntem o adunătură de tâmpiţi, ci dorim să facem performanţă, dar, sincer, nu-i înţeleg pe unii arbitri. Iau decizii aiurea şi cu noi în sală.
Peste 10 ani se vede la cârciumă

Lăsând boxul, cum te vezi peste zece ani?

La fel de optimist ca acum şi, bineînţeles, în România. Mai precis, în oraşul meu, Ploieşti, la cârciumă. Sunt un om vesel şi mă simt în largul meu alături de clienţi. Mai beau un şpriţ, mai spun o glumă! Ce mai, îmi place la nebunie atmosfera din pubul meu.

Ne «batem» cu moldovenii

În calitatea de preşedinte al FR de Box, Leonard Doroftei a discutat, ieri, despre organizarea unei întâlniri “amicale” între pugiliştii noştri şi cei din Republica Moldova: “Vrem să ne antrenăm alături de pugiliştii moldoveni. Sincer, sunt mai buni decât noi. Au şi investit masiv în box, după ce a venit la Ministerul Sportului Octavian Bodişteanu, un fost sportiv”.

Urmărește-ne pe Google News