Tânăra în vârstă de 27 de ani a vorbit despre starea ei prin intermediul rețelelor de socializare, într-o poveste de Instagram aflată la jumătatea drumului între sarcasm și disperare.

„Am vomitat de nouă ori + diaree. Controlul calității apelor Senei a trecut cu succes”, a transmis sportiva.

De șase ori medaliată cu aur la Campionatele Europene și Mondiale, Leonie Beck a terminat pe locul nouă în proba de 10 kilometri, cu timpul de 2:06:13.4, la mai puțin de trei minute în spatele 
olandezei Sharon van Rouwendaal (2:03:34.2), care a câștigat aurul olimpic. 

Confederația Germană pentru Sport Olimpic a anunțat că trei înotători germani în ape deschise au avut probleme medicale după cursa olimpică de 10 km din fluviul Sena, relatează DPA.

„Doi înotători germani în ape deschise au primit ieri tratament în ambulatoriu pentru greață, vărsături și diaree. Se simt mult mai bine în această dimineață”, a declarat, vineri, confederația pentru DPA.

De asemenea, Confederația Germană pentru Sport Olimpic a precizat că un alt înotător cu simptome similare este în prezent tratat de medicii echipei germane.

La competiție a luat parte și Leonie Martens, în timp ce Oliver Clemet a câștigat medalia de argint în cursa masculină, a doua zi. Campionul olimpic la Tokyo, Florian Wellbrock, a ajuns pe locul opt.

Aceleași simptome le-a avut și Claire Michel (Belgia) după triatlonul feminin din 31 iulie. „După trei zile de vărsături și diaree, mi-am petrecut duminică în spital”, a scris sportiva belgiană, în vârstă de 35 de ani, în urmă cu câteva zile pe Instagram.

„Nu a fost, așa cum se bănuiește, o infecție cu Escherichia coli. Am contractat un virus”, a clarificat Claire Michel. În acel moment, pentru a-și proteja sportivii, Belgia a decis să-și retragă echipa din competițiile mixte de triatlon. 

Calitatea apei din Sena a reprezentat o preocupare a organizatorilor atât în ​​perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Paris, cât și în timpul sesiunilor de antrenament și competiții din ultimele două săptămâni.

Peste un miliard de euro au fost cheltuiți pentru curățarea fluviului, în speranța capacității acestuia de a găzdui competițiile. Înotul în fluviu a fost interzis din 1923, iar la sfârșitul lunii iunie, în urma unui test de calitate al apei, s-au raportat niveluri de E. Coli care erau de zece ori peste limita admisă.

Sesiunile de antrenament au fost anulate atât pentru sportivii de triatlon, cât și pentru sportivii de apă deschisă în ultimele două săptămâni.

FOTO: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News