La finalul a şase ani de tergiversări în “Dosarul Transferurilor”, în luna martie, magistraţii i-au trimis după gratii pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, pentru tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, prin care au produs un prejudiciu de aproape 11,5 milioane de dolari în dauna statului şi a patru cluburi de fotbal.

Dintre condamnaţi, fostul acţionar al cluburilor Dinamo şi Universitatea Craiova, Gigi Neţoiu (55 de ani), şi-a petrecut ultimele şase luni la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, unde ar fi lucrat ca zidar pentru a-şi câştiga dreptul la o pauză în libertate. Probabil pentru a fi sigur că rugăminţile îi vor fi ascultate, Neţoiu nu a zidit orice cameră, ci chiar o capelă!

A lucrat la zidirea unei capele

Cert este că truda lui a dat roade, aşa că joi seara, într-o discreţie maximă, acesta a ieşit pe porţile închisorii, într- o permisie de 24 de ore. Purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Alina Săvescu a confirmat ieri informaţia, dar a refuzat să ofere alte detalii. Libertatea a reuşit însă să refacă traseul urmat de fostul politician.

Astfel, încă de la ieşire, acesta a fost aşteptat de vărul lui, Titu Neţoiu, şeful vămii Porţile de Fier I, care l-a dus direct la restaurantul său de pe malul Dunării. Pe drum s-au oprit la o benzinărie, unde prezenţa lor nu a trecut neobservată. ”Au coborât dintr-o maşină de teren. M-am mirat să îl văd pe Gigi Neţoiu, ştiam că e închis”, ne-a spus mirată angajata unei benzinării unde aceştia au alimentat.

La restaurant îi aşteptau deja câteva rude, inclusiv tânăra soţie a fostului acţionar al clubului Dinamo, Ecaterina, şi apropiaţi ai familiei, iar berbecuţii sfârâiau la proţap şi vinul era la rece. Invitaţii s-au cinstit bine, timp în care Neţoiu s-a pus la curent cu ce s-a mai întâmplat “afară” în lipsa lui.

Petrecerea s-a întins până târziu în noapte, după care Gigi Neţoiu s-a îndreptat către hotelul de trei stele pe care îl deţine în localitatea Cetate, judeţul Dolj. Potrivit unor surse din administraţia locală, afacerea a fost închisă la scurt timp după ce fostul deputat PNL a fost încarcerat, iar acum se pare că imobilul ar fi folosit pentru a-i caza pe membrii familiei acestuia când vin în vizită la penitenciar. La finalul “minivacanţei” de 24 de ore, fostul acţionar de la Dinamo s-a întors după gratii vineri seara, în jurul orei 17.00, în aceeaşi discreţie.

Urmărește-ne pe Google News