Libertatea l-a vizitat la Praga pe portarul lansat de Chiajna și consacrat la Steaua, înainte de jocul Opava – Sparta (0-0, 3-4 după penalty-uri; Niță a fost rezervă, iar Stanciu și Chipciu – titulari), disputat miercuri seară, în „optimile” Cupei Cehiei.
Florin Niță este al treilea portar al naționalei, după Ciprian Tătărușanu și Costel Pantilimon.
Libertatea: Să joci la Sparta Praga presupune mai multă presiune din partea conducerii și a suporterilor decât la Steaua?
Florin Niță: Sparta este un club mare aici, în Cehia, este un club unde se vrea performanță și cred că este o presiune asemănătoare cu cea de la Steaua.
Pe o scară de la 1 la 10, cât de apreciat te-ai simțit la Steaua și cât de apreciat te simți la Sparta?
La Steaua, 9. Acolo m-am simțit apreciat, pentru că am demonstrat ce pot. La Sparta, 8. Și aici mă simt apreciat.
Care sunt cele trei cele mai importante visuri ale tale, ca fotbalist?
Primul vis a fost să joc pentru echipa națională. Al doilea, să joc în Liga Campionilor, iar al treilea, să joc într-un campionat puternic din Europa.
Povestește-mi cea mai plăcută întâmplare și cea mai neplăcută prin care ai trecut, după transferul în Cehia.
Cel mai mult mă încântă că am ajuns într-un oraș frumos, la o echipă bună. De experiențe neplăcute nu am avut parte.
Ce n-ai face niciodată pentru a-ți atinge obiectivele în viața profesională și în cea privată?
Nu pot face rău. Am fost educat să-mi câștig pâinea cinstit.
Te-ai acomodat cu viața în străinătate? Cum ți se pare Praga?
Sincer vorbind, m-am acomodat destul de greu. Orașul îmi place și are foarte multe obiective turistice.
Ai declarat că nu bei, nu fumezi, nu mergi în cluburi. Cum îți petreci timpul liber și cum îți cheltuiești banii?
Am o familie frumoasă de care trebuie să am grijă. Îmi place să ies cu familia în oraș sau în anumite locații: la pescuit, să ne vedem cu prietenii, la munte. Sunt multe lucruri pe care ne place să le facem împreună. Fondurile o să le investesc în educația copiilor mei și în folosul nostru.
Ai deja un plan pentru viața care va urma după retragerea din activitate? Ce ți-ar plăcea să faci?
Nu vreau să mă gândesc de pe acum la ce o să fac, mai am destul de jucat fotbal. Presupun că o să rămân în domeniu.
Recomandări
Drone kamikaze rusești surprinse deasupra Republicii Moldova, la doar 100 de metri de sol. Reacția Guvernului de la Chișinău
Soții Laura și Florin Niță. În cadru, soacra fotbalistului și copiii fotbalistului
Mulți te consideră un om modest, cu picioarele pe pământ. Cum comentezi părerea celor care susțin că fotbaliștii din ziua de astăzi câștigă indecent de mult în comparație cu oamenii obișnuiți?
Nu vreau să supăr pe nimeni, dar un fotbalist trebuie respectat pentru munca pe care o depune, pentru faptul că, indiferent de vreme, el este pe teren, pentru timpul pe care îl petrece departe de familie, pentru toată munca lui depusă înainte de a ajunge fotbalist. Nu este chiar așa de ușor să ajungi fotbalist.
Ce crezi că ai fi devenit dacă nu reușeai să te impui în fotbalul profesionist?
Nu m-am gândit la asta. Am rămas setat pe fotbal și nu a reușit nimeni și nimic să îmi scoată asta din minte. Țin minte că eram în primii ani de școală și, la un moment dat, doamna învățătoare ne-a pus întrebarea: „Ce vreți să vă faceți când o să fiți mari?”. Auzeam în stânga și în dreapta „Eu vreau să fiu polițist”, altul, „Eu vreau să fiu doctor”, unul voia să se facă aviator. Eu am spus că vreau să fiu fotbalist.
Diplomat cu gafeurii FRF
Recomandări
George Simion, trei priorități ca președinte și pe cine ar numi la SRI și SIE: „Păstrăm echilibrul de gen”
Meciul Muntenegru – România (0-1), din Liga Națiunilor, a fost urmat de o controversă: mai mulți jucători au declarat că nu le-a spus nimeni că ar trebui să câștige la două goluri diferență, dar membrii staff-ului tehnic și federația i-au contrazis.
Când l-am întrebat care e adevărul, Florin Niță, rezerva lui Ciprian Tătărușanu în partida de la Podgorica, a răspuns diplomatic: „Federația a dat un comunicat și a lămurit situația”.
De partea lui Reghecampf
L-am întrebat pe Florin Niță, care a evoluat la Chiajna până în 2013, anul transferului la Steaua, dacă e adevărat zvonul potrivit căruia fostul antrenor al ilfovenilor, Laurențiu Reghecampf, obișnuia să joace poker pe bani cu fotbaliștii Concordiei: „Nu este adevărat. Este o minciună”.
Portarul îi consideră pe Laurențiu Reghecampf și pe soția acestuia, impresarul Anamaria Prodan, drept a doua lui pereche de părinți.
CV Florin Constantin Niță
Data / locul nașterii: 3 iulie 1987 / București
Înălțime / greutate: 1,85 m / 74 kg
Postul: portar
Ehipele la care a jucat: Concordia Chiajna (2006-2013, 118/0), FCSB (2013-2018, 87/0), Sparta Praga (2018-prezent, 29/0)
Meciuri/goluri la națională: 2/0
Cota de piață: 2.500.000 de euro
Urmărește cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News