Burger-ul poate fi aliatul siluetei tale, dacă știi cum să îl prepari. În primul rând, înlocuiește pâinea albă cu una de secară și ia miezul din chiflă, astfel încât să îți rămână doar coaja. În comerț, burgerii sunt făcut cu foarte multă carne, care înseamnă și un plus de calorii. Tu pune mai puțină sau chiar înlocuiește-o cu altceva. În locul maionezei, prepară un sos din iaurt și avocado, iar dacă îl vrei mai aromat, adaugă condimente proaspete. Evită să folosești foarte multă brânză, pentru că are multe grăsimi, dar nu este nevoie să optezi pentru una degresată, deoarece nu se va topi. O bucată mică de brânză cu grăsime nu îți va distruge silueta.
Burger cu ciuperci
Nu te gândi că un burger bun este făcut neapărat din carne. Ciupercile o pot înlocui foarte bine, iar dacă adaugi și linte și un pic de brânză, vei obține un adevărat răsfăț pentru papilele tale gustative. În plus, această combinație este bogată în fibre și nutrienți.
Ingrediente: un cățel de usturoi, 250 de grame de ciuperci făcute la abur, o lingură de frunze proaspete de cimbru, două linguri de ulei de măsline, o cană de linte din conservă, bine scursă, ¾ cană de pesmet de grâu, un ou crud, bătut bine, o lingură de sare, ¼ cană de brânză proaspătă, chifle din cereale integrale, o ceapă tăiată, 8 felii de roșii și frunze de busuioc proaspăt.
Adaugă usturoiul, ciupercile și cimbrul în blender, călește ceapa, apoi adaugă amestecul de ciuperci în tigaie. Lasă compoziția pe foc pentru 2-3 minute, până când apa se evaporă. Amestecă ciupercile cu lintea, ouăle, sarea și pesmetul și fă chiftelele pentru burger. Lasă-le trei minute pe grătar, până când capătă o culoare aurie, apoi pune-le în chifle și adaugă brânza, roșiile și busuiocul. Un astfel de burger are doar 337 de calorii.
Sursa foto: Shutterstock.