VIDEO AICI ŞI AICI

Ilfovenii, la bal, moldovenii, la spital. Cam așa s-ar rezuma meciul de la Botoșani. Gazdele au dominat, dar și-au dat singuri la gioale. FC Voluntari a dat dovadă de pragmatism și a câștigat trei puncte dintr-un singur șut pe poartă. Adrian Bălan (45+1) a fructificat gafa portarului Iliev, iar trupa lui Florin Marin leagă două victorii, după înfrângerea cu cântec de la Ovidiu, 1-2 cu Viitorul. Moldovenii au suferit a doua înfrângere consecutivă și pierd teren în lupta pentru play-off.

Final de meci.

Min. 87: ultima modificare la Voluntari! A ieșit Cernat, a intrat Deac.

Min. 84: cartonaș galben Novac  (FC Voluntari).

Min. 82: schimbare la Voluntari. Iese Bălan și intră Lungu.

Min. 79: cartonaș galben Hrvoje (FC Voluntari).

Min. 77: Golofca pătrunde în careul advers, șutează, însă mingea este reținută cu siguranță de Balauru.

MIn. 74: cartonașe galben pentru Popadiuc (FC Voluntari) și Iliev (FC Botoșani).

Min. 71: schimbare la Voluntari! Iese Ivanovici și intră Popadiuc.

Min. 68: ultima schimbare la Botoșani! Iese Hergheligiu și intră Elek.

Min. 65: cartonaș galben pentru Cazan (FC Voluntari).

Min. 60: Roman a șutat din apropierea punctului de la 11 metri, puțin pe lângă poarta ilfovenilor.

Min. 57: Ocazie uriașă pentru Botoșani! Dimitrov l-a găsit excelent în careu pe Willie, însă acesta, nejenat de nimeni, a trimis de la marginea careului de 6 metri peste poarta lui Balauru.

Min. 46: schimbare la FC Botoșani. A ieșit Burcă, accidentat, a intrat Plămadă. Burcă a fost transportat la spital, după ce a acuzat amețeli din cauza unei ciocniri cap în cap cu un coechipier, în prima repriză.

Min. 46: s-a reluat jocul.

Pauză.

Min. 45+1: GOL FC VOLUNTARI, 0-1. Portarul Iliev a respins în față șutul lui Ivanovici, iar Ad. Bălan a îndeplinit o simplă formalitate.

Min. 36: cartonaș galben pentru Cucu (FC Botoșani).

Min. 30: Dimitrov îl găsește din nou bine în careu pe Willie, însă lovitura de cap trimisă de acesta se duce puțin pe lângă poarta ilfovenilor.

Min. 28: moldovenii au cerut penalty la o intervenție la marginea careului a lui Balauru la Hergheligiu, centralul a lăsat însă jocul să continue.

Min. 12: bară pentru Botoșani! Dimitrov îl găsește excelent în careu pe Willie, însă lovitura de cap a acestuia lovește bara porții lui Balauru.

Min. 1: a început meciul.

INFO: a fost ținut un minut de reculegere în memoria lui Daniel Prodan, decadat miercuri seară, răpus de un infarct. Fotbaliștii și arbitrii poartă banderole negre pe brațe.

Echipele de start

FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Miron, Burcă, Mușat – Cucu, Willie, Bordeianu – M. Roman, Herghelegiu, Astafei. Antrenor: Leo Grozavu

Rezerve: Albuț, Plămadă, Golofca, Elek, Târnovan, Patache, Fulop.

FC Voluntari: Balauru – Filipov, Balaur, Hrvoje, Cazan – Căpățână, Lazăr, Cernat, Novac – Ivanovici, Bălan. Antrenor: Florin Marin

Rezerve: Petrariu, Leasă, Coman, Lungu, Marinescu, Deac, Popadiuc.

Arbitru: Iulian Călin.

Asistenți: Sebastian Gheorghe, Istvan Nagy.

FC Botoşani

Cornel Şfaiţer, președinte
“Având în vedere situaţia în care ne aflăm, problemele care sunt, nu avem voie să ratăm play-off-ul. E o lună decisivă. Le-am cerut jucătorilor ca începând de la meciul cu Voluntariul şi terminând cu cel cu Viitorul, ultimul pe care îl vom susţine în acest an, să dea 200%, nu 100%! E o lună care ne poate decide viitorul. Suntem condamnaţi să acumulăm punctele necesare pentru a ne face misiunea mai uşoară în momentul în care campionatul se va relua”.

Şfaiţer a continuat: „Nu avem voie să ratăm play-off-ul. Mi-au plăcut băieţii. Ei sunt conştienţi că trebuie să câştigăm acest meci pentru a avea un moral bun pentru jocurile care vor urma. Voluntariul e în revenire de formă. Victoria cu Chiajna le-a dat un moral bun, având în vedere că a fost prima după mai multe jocuri în care ei nu au câştigat. E o echipă foarte periculoasă. Am vorbit cu jucătorii şi i-am simţit montaţi, i-am simţit hotărâţi că vor face un meci mare. Putem învinge Voluntariul dacă vom fi 100% agresivi şi determinaţi”.

► Echipa probabilă: Iliev – Dimitrov, A. Burcă, G. Miron, Muşat – Vaşvari, Bordeianu – Golofca, Willie, Herghelegiu – Astafei

► Rezerve: Albuţ, Patache, S. Popovici, Moruţan, Târnovan, M. Roman, Matulevičius

► Antrenor: Leo Grozavu

FC Voluntari

Florin Marin, director tehnic
“Am câştigat cu mari emoţii meciul cu Concordia. Cu Viitorul am pierdut în prelungiri, acum a fost invers. Mă bucur că Florin Cernat este în formă, indiferent de vârstă, un mare fotbalist rămâne fotbalist. După mine ar fi util şi echipei naţionale, pentru că nu avem un număr 10. Ne aşteaptă un meci greu şi obositor cu Botoşani, apoi jucăm cu Dinamo. Depindem de noi să ajungem în play-off, să vedem dacă reuşim. Eu nu cred că vom pierde cu FC Botoşani, dar un punct nu ne-ar ajuta nici pe noi, nici pe ei. Văd un meci pe contre, pentru că mergem la Boroşani ca să câştigăm”.

► Echipa probabilă: D. Balauru – Filipov, I. Balaur, Maftei, Cazan – C. Lazăr – Căpăţână, Cernat, L. Marinescu, Ivanovici – Ad. Bălan

► Rezerve: Petrariu, Leasă, Al. Coman, Tăbăcariu, G. Deac, Voduţ, Curelea

► Director tehnic: Florin Marin. Antrenor: Dinu Todoran

În precedenta etapă, FC Voluntari – Concordia Chiajna 1-0 şi CFR Cluj-Napoca – FC Botoşani 1-0.

Meciurile all-time din Liga 1:

07.08.2015: FC Voluntari – FC Botoșani 1 – 1 (Etapa 5)
Au marcat: 0-1 Gonzalo Cabrera (18), 1-1 Adrian Bălan (65)

23.11.2015: FC Botoşani – FC Voluntari 2 – 2 (Etapa 18)
Au marcat: 1-0 Attila Hadnagy (10), 1-1 Hamed Koné (26), 1-2 Hrvoje Spahija (52), 2-2 Petre Ivanovici (84)

12.03.2016: FC Voluntari – FC Botoșani 1 – 1 (Etapa 2, play-out)
Au marcat: 0-1 Dan Roman (51), 1-1 Adrian Bălan (90+1)

29.04.2016: FC Botoșani – FC Voluntari 4 – 2 (Etapa 9, play-out)
Au marcat: 1-0 Gabriel Vașvari (14p), 2-0 Gonzalo Cabrera (32), 2-1 Cătălin Ștefănescu (44), 3-1 Deyvidas Matulevičius (59), 4-1 Gonzalo Cabrera (74), 4-2 Daniel Pancu (78p)

05.08.2016: FC Voluntari – FC Botoșani 4 – 2 (Etapa 3)
Au marcat: 1-0 Hrvoje Spahija (6), 2-0 Petre Ivanovici (7), 3-0 Daniel Novac (49), 3-1 István Fülöp (30), 4-1 Petre Ivanovici (32), 4-2 István Fülöp (78)

 

Urmărește-ne pe Google News