Echipele de start
U Craiova:
Pigliacelli – Borţa, Kelici, Tiago Ferreira – Cicâldău (58 Mateiu), Fedele, Bărbuţ, Mitriţă (cpt) (80 Burlacu) , Bancu – Koljici (87 Mihăilă). Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Gardoş, M. Şerban, Juncu.

Dinamo: Penedo – Delorge, M. Popescu, Katsikas, R. Grigore – D. Nistor (cpt), Gomelt, Cooper – Pesici (70 Sg. Popovici), D. Popa, Salomao (77 Hanca). Antrenor: Florin Bratu. Rezerve: Eşanu – Hanca, Sorescu, D. Ciobotariu, Vl. Olteanu.

Craiova obține primul succes acasă în noul sezon.

Min. 81: a doua bară Dinamo! Katsikas reia cu capul, însă nimereşte bara din dreapta lui Pigliacelli.

Min. 76: Mitriţă reuşeşte dubla şi duce scorul la 3-0, după o pasă a lui Koljic.

2-0, min. 69: Pesici a centrat aiurea din poziție bună, Kelici a respins, Bancu l-a angajat pe Mitriță, care a trecut ca vântul de Delorge și a marcat, bară-gol, cu o execuție fină.

Marcel Bîrsan dictase un minut de prelungire a primului act, iar reușita bosniacului a venit după alte 35 de secunde scurse peste minutul arătat de arbitru.

1-0, min. 45+2: aflat la debut, Koljici a înscris cu o lovitură de cap, după cornerul bătut de Cicăldău.

Nuno Rocha este noul atacant al Craiovei. Marcel Popescu a anunțat în direct la Digi Sport că jucătorul de 26 de ani a semnat deja cu oltenii. Vârful se află în tribună pentru a vedea meciul Craiovei cu Dinamo.

Continuă scandalul în tribune. Jandarmii s-au dus în sectorul unde se află fanii dinamoviști. 

Bătăi pe stadion între suporterii Craiovei și cei dinamoviști. Fanii oaspeților, depistați cu lanțuri, cuțite și droguri

Min. 29: Nistor a șutat, Piagliacelli a salvat!

Min. 19: Bancu reuşeşte să câştige un duel cu Delorge, îi aşază mingea lui Mitriţă, care şutează plasat, însă balonul trece puţin pe lângă bara din stânga lui Penedo.

Min 11: Daniel Popa trimite în bară, din voleu, după o centrarea a lui Grigore.

ACTUALIZARE. Jandarmii şi poliţiştii bucureşteni au depistat şi ridicat lanţuri, cuţite, obiecte pirotehnice şi droguri aflate în posesia suporterilor echipei Dinamo Bucureşti, care se deplasau, sâmbătă, cu două autocare la Craiova pentru meciul cu echipa Universitatea, în cadrul etapei a şaptea a Ligii I de fotbal, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Jandarmeria Capitalei.

”În urma acţiunii au fost depistate mai multe obiecte interzise la deţinere (lanţuri, cuţite, obiecte pirotehnice şi droguri) care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor Obiectele au fost depistate în două autocare oprite la un filtru organizat la intrarea pe autostrada Bucureşti – Piteşti”, se arată în comunicat.

––––

Runda a 7-a programează unul dintre cele mai importante dueluri din fotbalul românesc, derby-ul U Craiova – Dinamo, meciul care a produs cea mai mare rivalitate dintre o echipă din provincie şi o grupare bucureşteană.

Prima întâlnire a avut loc pe 5 noiembrie 1964, când oltenii lui Nicolae Oţeleanu, aflaţi în postura de nou-promovaţi, au dat peste singura echipă din istoria roş-albilor câştigătoare a patru titluri consecutive. S-au impus elevii lui Angelo Niculescu cu 3-1, Frăţilă şi Pârcălab cu o dublă au punctat pentru gazde, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Haralambie Eftimie. 

Peste un an a venit şi primul punct scos de „studenţi”, 0-0 pe „Tineretului” (31 octombrie 1965). A fost doar un foc de paie, asta deoarece în returul ediţiei 1965-1966 „alb-roşii” au administrat „alb-albaştrilor” cea mai severă înfrângere din istorie, 8-0 la Bucureşti (5 iunie 1966). Frăţilă de trei ori, Haidu, Pârcălab cu câte o dublă şi Mihăilescu autogol sunt cei care şi-au trecut numele pe tabelă în partida rămasă şi astăzi un reper negativ pentru „juveţi”.

Tot un scor fluviu s-a înregistrat şi în decembrie 1968, Dinamo – U Craiova 5-0 (Frăţilă, dublă, Dumitrache dublă, Dinu).

Primul succes din contul „studenţilor” s-a consemnat abia în al 10-lea meci direct, pe 15 iunie 1969, 1-0 la Craiova (marcator Decebal Neagu), în ultima etapă. 38.000 de spectatori au sărbătorit la final succesul trupei antrenate de Ştefan Coidum, printre elevii acestuia  aflându-se Deselnicu, Velea, Strîmbeanu, Ivan şi Oblemenco.

În ediţia 1970-1971 s-a consemnat întâia dublă într-un sezon de partea „Ştiinţei” (1-0 Craiova, 2-1 Bucureşti). În sezonul 1972-1973, cele două au luptat „cap la cap” pentru campionat. După un final controversat, titlul a mers în „Ştefan cel Mare”, provocând dezamăgire în Bănie, dar şi o mare dorinţă de revanşă.

Răzbunarea a venit un an mai târziu, când elevii lui Constantin Cernăianu au câştigat pentru prima oară campionatul, devansându-i chiar pe dinamovişti, cei care reuşiseră să scoată trei puncte din patru în confruntările directe. Tot din această perioadă merită amintit un alt duel memorabil, cel din 25 mai 1975, U Craiova – Dinamo 3-0. goluri înscrise de Zoli Crişan – dublă şi Ion Oblemenco.

Pe lângă cei doi marcatori, s-au mai aflat în teren Boc, Deselnicu, tinerii Negrilă, Balaci, Ştefănescu, respectiv Cheran, Dinu, Lucescu, Dudu Georgescu, nume care aveau să marcheze fotbalul românesc la finalul anilor 1970 şi începutul anilor 1980. Nu în ultimul rând, partida a fost condusă de Nicolae Rainea, cel mai înalt reper din istoria arbitrajului autohton.

În campionatul 1980-1981, Craiova lui Oblemenco s-a impus cu 2-0 în tur, pe „Centralul” din Bănie, prin golurile lui Geolgău şi Crişan, succes în urma căruia a preluat  şefia clasamentului de la adversari şi a păstrat-o până la final, atunci când, în ultima rundă, oltenii au sărbătorit cucerirea celui de-al treilea titlu cu un meci disputat împotriva dinamoviştilor (scor 1-1). Au urmat două campionate câştigate de roş-albi „la mustaţă”, apoi, uşor-uşor, craiovenii au pierdut teren în faţa rivalei. Aveau să revină în finalul anilor 1980, cu o victorie mare bifată pe 5 noiembrie 1989, 1-0 în Bănie, gol Gheorghe Ciurea. 

9 octombrie 1988, U Craiova – Dinamo 3-6, meciul cu cele mai multe goluri! După acel joc, tânărul tehnician Sorin Cârţu, aflat la întâia înfrângere în Liga 1, l-a numit căpitan pe Gică Popescu, făcând astfel trecerea de la „Craiova Maxima” la ultima mare echipă care a adus titlul în Bănie.

11 mai 1991, Dinamo – U Craiova 1-1, marcatori Damaschin – min 21, respectiv Săndoi – min 11. Bucureştenii ieşeau din lupta pentru campionat, care avea să ajungă pentru a patra oară în Oltenia.
De la revenirea Craiovei pe prima scenă, U Craiova şi Dinamo s-au mai întâlnit de 10 ori în Liga 1, fiecare a izbutit câte două victorii, iar șase jocuri s-au încheiat la egalitate. De remarcat faptul că, în tot acest interval, dinamoviştii sunt fără victorie din postura de vizitatori, palmaresul lor cuprinzând trei remize în cinci partide.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: U Craiova 1948 – 24 ani şi 6 luni; Dinamo – 24 ani.

sursa lpf.ro

Fotbaliştii pregătiţi de Devis Mangia au avut probleme la antrenamente din cauza unor alergii.

Internaționalul Bancu acuză probleme din cauza unei alergii, dar este pregătit să intre în teren dacă i se va cere: ”Am o alergie şi nu m-am trezit bine de dimineaţă. Nu se pune problema, dacă Mister va decide, voi juca”.

Fundaşul Craiovei afirmă că mai mulţi jucători olteni întâmpină dificultăţi în acest moment, cel mai probabil din cauza ambroziilor ”Nu ştiu nici eu sigur cauza, probabil ăsta este un motiv, mai mulţi jucători am fost afectaţi, dar nu s-a pus problema să nu putem face antrenament”, a spus Bancu, citat de telekomsport.ro.

Alergia la ambrozie este una dintre cele mai răspândite în România. Ambrozia poate provoca rinită alergică, conjunctivită alergică şi astm alergic, la fel ca şi în cazul alergiilor la orice alt tip de polen.


Confesiunile unei fugare. Elena Udrea, despre cererea în căsătorie și nunta cu Adrian Alexandrov

Urmărește-ne pe Google News