FINAL: 27-22.

24-21 (51), 25-21 (56).

17-15 pentru Larvik (37), 18-18 (42).

Egalitate la pauză, 12-12.

8-8, min. 21. 11-12, min. 30.

7-4 pentru norvegience, min. 17.

Echipa din Capitală conduce cu 4-3 (min. 9).
––
HCM Baia Mare întâlneşte sâmbătă, în Norvegia, Larvik HK, de la ora 19.30 (Digi 2, Dolce 2) în ultima etapă din Grupa A din Champions League la handbal feminin.

Bătălia se dă nu numai pentru locul secund din grupă, dar şi pentru puncte de dus în grupa principală. Dacă echipa gazdă are deja asigurate pentru etapa competiţională următoare două puncte câştigate tocmai de la HCM Baia Mare, handbalistele lui Aurelian Roşca nu au deocamdată nici un punct pentru grupa principală, dat fiind că ambele victorii ale vicecampioanei României în grupa A au fost obţinute în compania RK Krim Mercator, grupare care nu merge mai departe.

Va fi pentru a doua oară consecutiv când HCM Baia Mare iese din grupe şi se califică în grupele principale. În sezonul continental precedent, băimărencele au acces în grupele principale fără niciun punct, reuşind, în ciuda acestui lucru, să ajungă până în sferturile de finală ale EHF Champions League – acesta fiind nivelul cel mai înalt atins de HCM în titrata competiţie europeană.

”Este un meci extrem de dificil, întâlnim un adversar extrem de robust. Va trebui să luptăm pentru fiecare minge, să fim concentraţi 60 de minute. Suntem conştienţi cât de important ar fi orice punct pe care l-am putea obţine”, a mărturisit Aurelian Roşca, antrenorul băimărencelor.

Larvik HK este pe locul 2 în clasamentul grupei, cu 6 puncte, în timp ce HCM deţine poziţia a treia de ierarhie, cu 4 puncte. În tur, norvegiencele s-au impus cu 29-31 (14-19) în Baia Mare. La acea oră, Allison Pineau cu opt reuşite era golghetera gazdelor, în timp ce surorile Mork, Nora şi Thea, cu câte nouă goluri fiecare, erau principalele marcatoare pentru Larvik. Cu un total de 41 de goluri date pentru Baia Mare în acest sezon european, Allison Pineau este golghetera Ligii Campionilor, în timp ce Amanda Kurtovic, cu 29, este principala autoare de goluri pentru adversara de mâine a băimărencelor.

În etapa anterioară din EHF Champions League, vicecampioanele României au învins cu 35-28 RK Krim Mercator, în timp ce norvegiencele au pierdut cu 25-26 partida de la Rostov-pe-Don.

Partida are loc sâmbătă, de la ora 19.30, şi va fi arbitrată de francezii Said Bounouara şi Khalid Sami.