SGU Ploieşti a demarat procedurile prin care solicită intrarea în insolvenţă a SC FC Petrolul SA, din cauza datoriei de 250 de mii de euro pe care clubul o are în contul chiriei pentru stadion şi al facturilor la utilităţi.

Conform portarului instanţelor, SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL a depus dosarul în data de 26 noiembrie, iar ultima modificare a fost adusă pe 19 decembrie. Prima şedinţă este programată pe 13 ianuarie.

Dată la care Petrolul ar putea să-şi onoreze datoria, din moment ce, la începutul lunii, fotbalul intră în perioada de mercato.

Până acum, există mare interes pentru doi dintre jucătorii Petrolului, Toto Tamuz şi Juan Angel Albin. Tamuz este dorit la Hapoel Beer Sheva, acolo unde se află şi Hoban, în timp ce Albin a fost deja prezentat pe site-ul mexicanilor de la Veracruz.

Deocamdată însă, pe adresa clubului nu a sosit nicio ofertă. Toţi jucătorii Petrolului mai au contract cel puţin până la vară, aşa că nu pot pleca în iarnă fără acordul clubului ploieştean.

Situaţia depinde şi de hotărârea care va fi luată în cazul celor trei conducători aflaţi în arest preventiv. Săptămâna viitoare vor afla dacă rămân după gratii sau vor fi judecaţi în libertate.

– See more at: https://www.jurnalulph.ro/sport/15477-sgu-cere-insolventa-petrolului-capra-asteapta-sa-iasa-din-arest.html#sthash.2jTSPOG7.Dzn1qPBa.dpuf

Serviciul de Gospodărie Urbană Ploieşti a solicitat intrarea în insolvenţă a SC FC Petrolul SA. Procedura a fost deschisă la Tribunalul Prahova.

Chemarea în judecată a fost formulată din cauza unei datorii de 250 de mii de euro pe care clubul ploieştean o are ca urmare a neplatei chiriei pentru stadion şi a facturilor pentru utilităţi.

Conform site-ului oficial al instanţelor de judecată, ce aparţine de Ministerul Justiţiei, acţiunea a fost înregistrată la data de 26 noiembrie, iar ultima modificare adusă în această speţă a fost adusă la 19 decembrie.

Primul termen de judecată este programat pentru ziua de 13 ianuarie 2015. Până atunci, Petrolul are posibilitatea să achite sumele restante, având în vedere că fotbalul românesc intră în perioada de mercato.

Banii ar putea fi obţinuţi din vânzarea unor fotbalişti de bază ai echipei. Printre jucătorii care ar putea aduce o sursă de venit petroliştilor  se regăsesc Toto Tamuz – despre care s-a vehiculat că este dorit de israelienii de la Hapoel Beer Sheva, acolo unde evoluează fostul ”lup” Ovidiu Hoban, dar şi Juan Albin – prezentat recent pe site-ul oficial al formaţiei mexicane Veracruz.

Vestea proastă e că fotbaliştii galben-albaştrii nu au nicio ofertă concretă, conform celor afirmate de oficialii grupării.

”Faultaţi” şi de ANAF

Petrolul nu are probleme doar cu SGU Ploieşti. ”Lupii Galbeni” au fost luaţi în vizor şi de ANAF – Direcţia Generală Regională. Fiscul a solicitat Judecătoriei Ploieşti executarea silită a clubului pentru nişte datorii, care în acest moment sunt ţinute la secret, atât de gruparea prahoveană, cât şi de reprezentanţii statului.

Cert e faptul că Petrolul a contestat în instanţă această cerere a ANAF. Înregistrată la data de 13.11.2014, solicitarea ”găzarilor” a fost respinsă de magistraţi.

”Respinge cererea de suspendare a executării silite formulată de SC FC Petrolul SA ca neîntemeiată”, se arată pe site-ul instanţei.

Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru ziua de 22 ianuarie 2015.

Nemulţumiţi de răspunsul judecătorilor, ”lupii” au scos colţii şi au mers mai departe! Astfel, pe 14 noiembrie reprezentanţii clubului au depus o nouă acţiune în justiţie, obiectul cauzei fiind ”contestaţie la executare”.

Surpriză, însă! De această dată, intimatul este Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti. Pe portalul instanţei nu există nicio altă informaţie despre această speţă, dosarul nefiind soluţionat.

Procese fără sfârşit

Problemele cu justiţia nu se opresc aici! Petrolul mai are un dosar pe rol, încă din 2011, în care s-a luat în discuţie contractul de vânzare-cumpărare al clubului, act încheiat între fostul acţionariat (n.r. – LASP Petrom/ Liviu Luca, Florin Bercea și Eduard Alexandru) şi Primăria Ploieşti (n.r. – contract prin care foştii acţionari cedau către autorităţile prahovene denumirea, sigla, palmaresul şi însemnele clubului) în valoare de 25.000 de euro. Această speţă aflată în instanţă nu a fost nici până în prezent finalizată! Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 27 ianuarie.

Motivul pentru care nici până astăzi nu s-a finalizat acel contract este că nu s-a ajuns la o sumă finală considerată drept datorie a Petrolului  la Agenția Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Unul dintre foştii acţionari, Florin Bercea, a recunoscut că Dan Capră – în momentul în care Primăria i-a oferit echipa pentru a o finanţa – a depus o scrisoare de garanţie pentru suma de 600.000 de euro, apreciată de Fisc ca fiind cea datorată de către clubul găzarilor. Dar, pentru că s-au făcut contestaţii împotriva acesteia, și numai instanţa poate da un verdict asupra debitului real, contractul de vânzare-cumpărare nu a mai putut fi parafat.

Speranţe din puşcărie

Situaţia ar putea fi salvată de cei trei conducători aflaţi în acest moment în spatele gratiilor. Săptămâna viitoare, fraţii Capră şi directorul general al clubului vor afla dacă îşi vor petrece sărbătorile alături de familii.

Magistraţii ar putea decide ca oficialii Petrolului să fie judecaţi în stare de libertate, iar asta ar putea echivala cu o gură de oxigen pentru echipa de pe ”Ilie Oană”.

Dan şi Nicolae Capră, precum şi Marius Bucuroiu, au fost reţinuţi pentru 29 de zile într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi aderare la grup infracţional.

Prejudiciul se ridică la suma de 15 milioane de euro, dar din aceşti bani doar aproximativ 400.000 de euro ar avea legătură cu Petrolul.

 

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News