Cazarea: 40 de euro pe zi pentru un fotbalist

Dacă în anii trecuţi formaţiile din primul eşalon mergeau în Elveţia, Austria sau Franţa ori rămâneau acasă pentru pregătirea de iarnă, anul acesta conducătorii cluburilor noastre au fost cuceriţi de ofertele turcilor. În primul rând, i-au tentat preţurile excelente, care încep de la 35-40 de euro, pe zi, de jucător, dar care pot ajunge până la 125 de euro, caz în care sunt incluse toate serviciile posibile: cazare în hotel de cinci stele în regim all-inclusive, cu mâncare variată şi de calitate. În al doilea rând, turcii au plusat cu faptul că echipa poate închiria un teren de antrenament pe care-l va folosi în exclusivitate.

Alte aspecte pentru care românii au apelat la staţiunile din Antalya au fost vremea mai bună din Turcia, dar şi posibilitatea de a avea adversari de calibru şi din ţări diferite. În final, alte servicii “adiacente”, gen bază de recuperare, piscină, saună, sală de masaj, sală de forţă, aromaterapie, toate la cele mai înalte standarde, plus spălatul echipamentului, au fost decisive în mutarea Ligii I în Turcia.

Antalya are oaspeţi şi din alte ţări. Turcii ne-au spus că în prima parte a lunii ianuarie, aici ajung formaţiile din ligile superioane din Germania şi din Olanda, apoi, după jumătatea lunii, apar grupările din Austria, din Rusia şi din ţările ex-sovietice. Spre sfârşitul lui ianuarie vin echipe ex-iugoslave şi din Polonia, din Cehia, din Ungaria, din Germania – eşaloane inferioare, precum şi echipele româneşti.

Nu lipsesc şi prezenţele “exotice”, echipe africane (care au prilejul de a vinde vreun jucător) sau asiatice ori grupări din Japonia sau din Coreea de Sud fiind prezenţe obişnuite aici. “Finalul” pregătirii în Antalya aparţine cluburilor nordice, din Danemarca, din Norvegia, din Suedia, care vin aici după jumătatea lunii februarie”.

Se plătesc cel puţin 15.000 € pentru 12 zile

În condiţiile unui cantonament de 12 zile, în Antalya, “varianta ieftină”, adică fără teren exclusiv, se ridică la 15.000 de euro pentru o delegaţie de 30 de persoane. Asta înseamnă mai puţin decât ar costa un asemenea cantonament în România, unde, în acest moment, nicăieri nu se pot găsi condiţii similare.

Astra s-a rupt de «turmă»

Astra Ploieşti a experimentat o nouă locaţie propusă de impresarii de turneu, cazându-se în Alanya (e prima echipă din România care efectuează un cantonament aici). Noutatea constă în faptul că Hotelul Gold City nu e situat pe plajă, ci pe faleză, la o altitudine mai mare.

Urmărește-ne pe Google News