LIGA I, etapa I (sezonul regular)

Steaua – Petrolul Ploiești 0-0

Echipa antrenată de Mirel Rădoi nu a reușit să marcheze încă în partide oficiale – 0-1, cu ASA, în Supercupă, și 0-0, cu Petrolul, în primul meci al sezonului. Motiv de îngrijorare pentru campioană în perspectiva meciurilor cu slovacii de la Trencin din turul II preliminar al Ligii Campionilor (14-21 iulie).

Tibor Selymes, antrenor Petrolul: „Am meritat acest punct, am luptat pentru el, am reușit. Băieții merită felicitări. A fost un meci frumos. Sper ca Steaua să se califice cât mai departe în Liga Campionilor”.

Mirel Rădoi, antrenor Steaua: „Am făcut un joc bun, însă ne-a lipsit acel plus. Am avut o circulație bună a balonului, dar nu o putem duce până la capăt. Sper ca Steaua să arate cum vreau eu de la următorul meci. Acum ne lipsește golul!”.

////////////////

1-1, la ”bare”. Bară Nepomuceno în prima repriză, după o gafă a lui Varela, bară Papp, pentru Steaua, în al doilea mitan.

Echipele

Steaua: Cojocaru – Papp, Varela, Toşca, Guilherme – Breeveld (Tahar 76), Muniru – Chipciu, N. Stanciu, Enceanu (Ad. Popa 62) – Iancu (Tudorie 55). Director sportiv: Mirel Rădoi.

Petrolul Ploieşti: Pecanha – Beţa, Benga, Faug Porret, Rippert (Al. Chiriţă 74) – Ropotan, Altama (P. Voinea 54) – Zoubir, Marinescu, Nepomuceno – Moussa (Rusu 74). Antrenor: Tibor Selymes.

Steaua Bucureşti

Mirel Rădoi: “Trebuie să ne aducem aminte că am întâlnit o echipă care a trecut printr-o perioadă dificilă şi care s-a motivat mai mult decât noi. Eu şi staful suntem vinovaţi pentru acest rezultat cu ASA, poate că nu am reuşit să îi motivăm pe jucători pentru această partidă. Nu ne putem ascunde în spatele motivului că am fi obosiţi după cantonament. Atitudinea şi responsabilitatea ne-au costat”.

Echipa probabilă: Cojocaru – Papp, Tamaş, Varela, Toșca – Muniru, I. Neagu – Grădinaru, Stanciu, Chipciu – Tudorie

Rezerve: Fl. Niţă, Râpă, Luchin, Guilherme, Breeveld, Tahar, Mihalcea

Antrenor: Mirel Rădoi

Petrolul Ploieşti

Tibor Selymes: “Pentru mine e primul meci pe Arena Naţionala, sper să nu pierdem. Chiar dacă Steaua a ratat primul obiectiv, e o echipă puternică. Eu cred în grup, în echipă. La mine toţi trebuie să facă faza de apărare şi faza de atac. Tamuz a facut doar trei antrenamente cu noi, nu va fi în lot. E înca jucătorul Petrolului, nu a plecat”.

Echipa probabilă: Peçanha – Peteleu, Benga, Satli, Rippert – Ropotan, Altama – Nepomuceno, Marinescu, Zoubir – Gnohéré

Rezerve: Cobrea, R. Alecsandru, Al. Radu, Hassan, , Sainrimat-Moreira, V. Rusu, Diarra

Antrenor: Tibor Selymes

Ultimele 5 meciuri disputate la Bucureşti:
04.04.2004: Steaua Bucureşti – Petrolul Ploiesti 2 – 1
03.05.2012: Steaua Bucureşti – Petrolul Ploiesti 2 – 1
22.04.2013: Steaua Bucureşti – Petrolul Ploiesti 2 – 2
01.12.2013: Steaua Bucureşti – Petrolul Ploiesti 1 – 1
09.04.2015: Steaua Bucureşti – Petrolul Ploiesti 0 – 1

Ultimele 5 meciuri disputate la Ploieşti:
31.08.2003: Petrolul Ploieşti – Steaua Bucureşti 1 – 1
30.10.2011: Petrolul Ploieşti – Steaua Bucureşti 0 – 3
30.09.2012: Petrolul Ploieşti – Steaua Bucureşti 1 – 2
17.05.2014: Petrolul Ploieşti – Steaua Bucureşti 0 – 0
21.09.2014: Petrolul Ploieşti – Steaua Bucureşti 2 – 3

Urmărește-ne pe Google News