Simona Halep a început cursa de apărare a titlului cucerit anul trecut în Canada. Deși a avut în față o adversară periculoasă, pe Magdalena Rybarikova, care venea după o semifinală jucată la Wimbledon, românca s-a impus cu 6-3, 6-4, într-o oră și 38 de minute.

Simona urmează să joace joi, în optimile de finală, împotriva Barborei Strycova, în al treilea meci de pe terenul central. Partida va începe în jurul orei 22:00 (Digi Sport 2)

LIVE TEXT. Simona Halep e în turul 2, după ce a trecut de slovaca Rybarikova. Joi, de la 21.00, duel cu Strycova

3:49 – Rybarikova – Halep 3-6, 4-6. Românca merge în optimile de finală, acolo unde o va întâlni pe Barbora Strycova.

Strategia de rumeguș a „lumii ruse”. Câteva observații pe marginea viziunii geopolitice promovate la Kremlin
Recomandări
Strategia de rumeguș a „lumii ruse”. Câteva observații pe marginea viziunii geopolitice promovate la Kremlin

Rybarikova – Halep 3-6, 4-5. Simona reușește să-și recupereze break-ul.
Rybarikova – Halep 3-6, 4-4. Slovaca revine în meci după ce face break-ul.
Rybarikova – Halep 3-6, 3-4. Game bun făcut de slovacă pe propriul serviciu.

Rybarikova – Halep 3-6, 2-4. Halep se desprinde la două game-uri. Românca joacă în continuare foarte bine chiar dacă și în acest game a salvat o minge de break.

Rybarikova – Halep 3-6, 2-3. Simona face din nou break-ul.
Rybarikova – Halep 3-6, 2-2. Simona își pierde serviciul pentru prima dată în acest meci și se și enervează.

Rybarikova – Halep 3-6, 1-2. Românca face break-ul și în setul secund! A fost un nou game extrem de disputat pe serviciul adversarei.
Rybarikova – Halep 3-6, 1-1. Simona își păstrează serviciul.
Rybarikova – Halep 3-6, 0-1. Simona a avut patru șanse să câștige pe serviciul advers în debutul setului secund, dar le-a ratat pe toate.

Cum se trăiește în Bătrâna, Hunedoara, cea mai mică comună din România: „Pâinea vine o singură dată pe săptămână”. Obiective de modernizare: cabinet medical și repararea ulițelor
Recomandări
Cum se trăiește în Bătrâna, Hunedoara, cea mai mică comună din România: „Pâinea vine o singură dată pe săptămână”. Obiective de modernizare: cabinet medical și repararea ulițelor

ACTUALIZARE 2:52 – Rybarikova – Halep 3-6. Simona câștigă primul set! 

Rybarikova – Halep 3-5. Simona face primul break al meciului. Românca a valorificat a doua șansă pe care a avut-o în acest game.

Rybarikova – Halep 3-4. Simona revine în avantaj.
Rybarikova – Halep 3-3. Magdalena își păstrează din nou serviciul fără probleme.
Rybarikova – Halep 2-3. Simona își face din nou serviciul.
Rybarikova – Halep 2-2. Nici un break după patru până acum.
Rybarikova – Halep 1-2. Simona își face de această dată serviciul cu ușurință.
Rybarikova – Halep 1-1. Un nou game lung, de această dată pe serviciul slovacei.

„Armata roșie” a primarilor PSD, marele atu în lupta pentru prezidențiale. Care sunt bazinele electorale importante ale partidelor | ANALIZĂ
Recomandări
„Armata roșie” a primarilor PSD, marele atu în lupta pentru prezidențiale. Care sunt bazinele electorale importante ale partidelor | ANALIZĂ

Rybarikova – Halep 0-1. Simona își face serviciul în debutul meciului.

ACTUALIZARE 2:10. A început meciul.

ACTUALIZARE 9 august. Înaintea meciului cu Magdalena Rybarikova, Simona Halep a luat lecţii de gătit de la renumitul bucătar canadian, Justin Frederic. Sportiva clasată pe locul 2 WTA a ascultat cu atenţie sfaturile bucătarului, apoi a pus în practică tot ceea ce a auzit, sub privirile admirative ale spectatorilor.

LIVE TEXT. Simona Halep e în turul 2, după ce a trecut de slovaca Rybarikova. Joi, de la 21.00, duel cu Strycova

Foto: doartenis.ro

ACTUALIZARE 9 august. Simona Halep, alături de alte sportive prezente la turneul de la Toronto, a acceptat provocarea de a răspunde la întrebări despre Canada. Jucătoarea noastră a fost pusă în dificultate: Canada e sau nu a doua cea mai mare țară din lume? Halep a răspuns nu, dar a greșit. 

Ca suprafață, cu 9,984,670 km², Canada este a doua țară a lumii ca întindere după Rusia, teritoriul său fiind organizat asemenea unui stat federal în zece provincii și trei teritotii. Este mărginită la est de Oceanul Atlantinc, la nord de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sus, Canada se învecinează cu SUA.

ACTUALIZARE 9 august. ”Halep este favorită la câştigarea acestui turneu şi una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Va fi foarte greu pentru mine. Are un stil total diferit faţă de cel al lui Lucic-Baroni. Pornescu cu şansa a doua, dar sper să fie un meci care să mulţumească fanii. Nu am mai jucat cu ea de mult timp. Am jucat bine atunci la New Haven”, a spus Magdalena Rybarikova, 28 de ani.

Aceasta va fi a patra întâlnire directă dintre cele două jucătoare. Magdalena conduce cu 2-1 la acest capitol. S-a impus la Hobart (2011, 5-7, 7-6, 6-4) şi la New Haven (2014, 6-2, 4-6, 6-3). Singurul succes al Simonei a venit după un abandon. Rybarikova s-a retras în 2013, la Moscova, după ce pierduse primul set (2-6).

Rybarikova a ajuns în turul 2 de la Rogers Cup după o revenire spectaculoasă: condusă cu 5-1 în primul set cu Mirjana Lucic-Baroni, aceasta a câştigat 12 game-uri consecutive şi s-a impus cu 7-5, 6-0.

ACTUALIZARE 8 august / Simona Halep o va avea ca adversară în turul secund de la Toronto pe semifinalista de la Wimbledon, Magdalena Rybarikova. Intrată ca lucky loser pe tabloul principal, slovaca a reușit să o învingă pe Mirjana Lucic-Baroni în runda inaugurală, într-un meci în care a câștigat 12 game-uri consecutive (7-5, 6-0).

Simona s-a întâlnit cu Rybarikova de trei ori până acum. De două ori, victoria i-a revenit Magdalenei, în calificările de la Hobart, din 2011, și în optimile de la New Haven, din 2014. În optimi, la Moscova, în 2013, slovaca nu a mai putut continua meciul, după ce Halep a luat primul set cu 6-2.

ACTUALIZARE 8 august: Simona Halep va juca în turul 2 la Toronto cu învingătoarea partidei de marți dintre Mirjana Lucic-Baroni și Magdalena Rybarikova. Înaintea acestui joc, ”Simo” și-a ales adversara!

”Mi-aș dori să joc cu Lucic. M-a bătut de două ori la două turnee de Grand Slam. Poate a treia oară e cu noroc. Voi juca cu cine câștigă și voi încerca să dau tot ce e mai bun ca să trec de primul meci”, a declarat Simona Halep, la DigiSport.

Simona Halep este în postura de a apăra trofeul turneului Rogers Cup, după victoria de anul trecut de la Montreal.

”Mă bucur că sunt în această poziție. Nu este ușor să aperi un trofeu. E un lucru bun pentru că ai fost în stare să îl câștigi o dată. Nu simt decât o presiune pozitivă. Mi-am revenit. A fost doar din cauza căldurii. M-am antrenat deja de trei zile. Mă simt bine și poate joc cel mai bun tenis al meu aici. Am avut rezultate foarte bune în trecut și sper să repet asta și în acest sezon”, a conchis Simona Halep.

”Nu mă simt obosită. Simt că mă aflu în faţa unui nou început şi aştept cu nerăbdare să-mi îndeplinesc ţelurile. Simt jocul foarte bine aici. Suprafaţa mi se potriveşte, atmosfera este bună, iar publicul este mereu alături de mine. Totul devine mai uşor pentru mine. Sunt unele turnee la care mă simt ca acasă. Acesta este unul dintre ele”, a declarat Halep.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va evolua cu învingătoarea din meciul dintre Mirjana Lucic-Baroni, locul 31 WTA, şi Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 33 WTA, în turul doi la Toronto.

Halep este deţinătoarea trofeului la Rogers Cup, competiţie de categorie Premier 5, după ce a câştigat anul trecut finala de la Montreal, cu Madison Keys, scor 7-6 (2), 6-3,. În 2015, la Toronto (cele două oraşe alternează la organizarea Rogers Cup), românca a fost finalistă.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Simona a efectuat primele antrenamente în Canada, iar antrenorul Darren Cahill a explicat că jucătoarea nu va mai evolua în echipament negru în zilele foarte călduroase. Adidas îi va pune la dispoziție Simonei un alt echipament de rezervă.

Halep a abandonat din cauza căldurii sufocante în meciul cu rusoaica Ekaterina Makarova din sferturile de finală de la Washington, la scorul 2-6, 6-3, 1-0. Sportiva din Constanța a jucat în echipament negru, dar cu șapcă albă.

Jucătoarea român, numărul doi mondial, a fost desemnată a doua favorită a turneului Rogers Cup, dotat cu premii totale de 2.434.389 dolari, care debutează luni.

În 2016, Halep a învins-o în finală pe americanca Madison Keys, cu 7-6 (2), 6-3, iar în 2015 (ediție desfășurată la Toronto) a abandonat în finala cu Belinda Bencic, la scorul de 7-6 (5), 6-7 (4), 3-0 pentru elvețiancă. În 2013, Sorana Cîrstea a fost învinsă în ultimul act de Serena Williams, cu 6-2, 6-0.

Simona halep Darren CahillIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Citește și EXCLUSIV. Saturn, stațiunea aproape moartă. Hotelurile n-au mai văzut o vopsea de ani, magazinele au lacătele puse, la fel și multe dintre restaurante

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ministerul Apărării Naționale convoacă rezerviștii din două județe, ”în vederea desfăşurării unor activităţi specifice”
Știrileprotv.ro
Ministerul Apărării Naționale convoacă rezerviștii din două județe, ”în vederea desfăşurării unor activităţi specifice”
Drama regretatului Nae Lăzărescu: ”Fiul meu era pe masă mort, eu aveam spectacol...”. Actorul a murit singur, într-o sărăcie lucie
Viva.ro
Drama regretatului Nae Lăzărescu: ”Fiul meu era pe masă mort, eu aveam spectacol...”. Actorul a murit singur, într-o sărăcie lucie
Ce pensie va încasa Monica Tatoiu după recalculare. O așa sumă e greu de imaginat! Ce spun despre pensiile lor Irinel Columbeanu, Anca Pandrea sau Florin Zamfirescu
Libertateapentrufemei.ro
Ce pensie va încasa Monica Tatoiu după recalculare. O așa sumă e greu de imaginat! Ce spun despre pensiile lor Irinel Columbeanu, Anca Pandrea sau Florin Zamfirescu
Orașul plutitor din Europa care atrage turiștii ca un magnet. Construcția lui a necesitat un efort supraomenesc
FANATIK.RO
Orașul plutitor din Europa care atrage turiștii ca un magnet. Construcția lui a necesitat un efort supraomenesc
Gigi Becali, măsură radicală după meciul pierdut de FCSB la Sibiu: „Ştii ce o să fac de acum? O să încep să fac așa!”
GSP.RO
Gigi Becali, măsură radicală după meciul pierdut de FCSB la Sibiu: „Ştii ce o să fac de acum? O să încep să fac așa!”
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru septembrie. Când încep să vină ploile și să scadă temperaturile în București
FANATIK.RO
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru septembrie. Când încep să vină ploile și să scadă temperaturile în București
Maria de la Insula Iubirii, vacanță de vis în Grecia, cu noul iubit. A uitat de Dany Boy, de Marcel și de ispita Beni / FOTO
Unica.ro
Maria de la Insula Iubirii, vacanță de vis în Grecia, cu noul iubit. A uitat de Dany Boy, de Marcel și de ispita Beni / FOTO
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Orangesport.ro
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Pensionar, revoltat de cât a primit după recalculare. "Nopţi pierdute, fără sâmbete, fără duminici"
Observatornews.ro
Pensionar, revoltat de cât a primit după recalculare. "Nopţi pierdute, fără sâmbete, fără duminici"
Horoscop 27 august 2024. Săgetătorii au ocazia să-și schimbe concepțiile despre ceea ce sunt în stare să facă și ce nu
HOROSCOP
Horoscop 27 august 2024. Săgetătorii au ocazia să-și schimbe concepțiile despre ceea ce sunt în stare să facă și ce nu

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI