În minutul 53, Croaţia a primit un penalti, acordat după un henţ în careu şi după consultarea VAR, Luka Modric a executat, dar Gigi Donnarumma a respins. Însă, după nici un minut, Luka Modric a adus Croaţia în avantaj cu un şut cu stângul. Croatul a devenit cu acest gol cel mai vârstnic marcator din istoria Campionatului European de Fotbal.

Însă Italia a egalat în minutul 90+8 prin Matteo Zaccagni.

În celălalt meci al grupei B, Spania a trecut de Albania, scor 1-0, prin golul marcat de Ferran Torres, în minutul 13.

În urma acestor rezultate, Spania a câştigat grupa, cu 9 puncte, urmată de Italia, cu 4 puncte, Croaţia, cu 2 puncte, şi Albania, cu un punct.

Spania şi Italia s-au calificat în optimi, în timp ce Croaţia este nevoită să aştepte celelalte rezultate din grupe, iar Albania a fost eliminată.

Chiar dacă va juca doar marţi, selecţionata Franţei, care va evolua marţi cu Polonia, şi-a asigurat calificarea în optimi. Cu patru puncte din două meciuri, francezii sunt siguri că vor termina în faţa Ungariei (3 puncte) şi Croaţiei (2 puncte), echipe aflate pe locurile 3 în grupele A şi B, scrie News.ro.

***

Croaţia-Italia, minutul 90+8: Meciul se termină la egalitate: 1-1.

Croaţia-Italia, minutul 90: Italia egalează în minutele de prelungiri prin Mattia Zaccagni.

Albania-Spania, minutul 90+4: Arbitrul fluieră finalul meciului. Spania învinge cu 1-0 şi termină grupa cu punctaj maxim.

Croaţia-Italia, minutul 55: Modric înscrie şi Croaţia conduce cu 1-0.

Minutul 46: A început repriza a doua.

UPDATE ora 22:46: Sfârşitul primei reprize la cele două meciuri.

Albania-Spania, minutul 13: Spania deschide scorul prin Torres.

Foto: Profimedia

UPDATE ora 22:00: Au început meciurile din grupa B. Italia (3 puncte), joacă cu Croația (1 punct), în timp ce Spania (6 puncte) joacă cu Albania (1 punct).

Echipele de start la meciul Italia-Croaţia

Italia: Donnarumma – Darmian, Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco – Barella, Jorginho, Pellegrini – Raspadori, Retegui
Selecționer: Luciano Spalletti

Croația: Livaković – Stanišić, Pongracić, Šutalo, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Sučić
Selecționer: Zlatko Dalić

Echipele de start la meciul Albania-Spania

Albania: Strakosha – Balliu, Ajeti, Djimsiti, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani, Laci, Bajrami – Manaj
Rezerve: Abrashi, Aliji, Berisha (P), Berisha, Broja, Gjasula, Hoxha, Hysaj, Ismajli, Kastrati(P), Kumbulla, Mihaj, Muci, Seferi
Selecționer: Sylvinho

Spania: Raya – Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo – Zubimendi, Merino – Torres, Olmo, Oyarzabal – Joselu
Rezerve: Baena, Carvajal, Cucurella, Le Normand, Lopez, Morata, Pedri, Remiro (P), Ruiz, Simon (P), Williams, Yamal
Selecționer: Luis de la Fuente

Grupa B: Croația – Italia (ora 22.00, Leipzig)

Campioana en titre, Italia, riscă să fie eliminată din turneu încă din faza grupelor. Pentru a evita acest lucru, trebuie să obțină cel puțin un egal împotriva Croației, care a avut un parcurs dezamăgitor, fiind învinsă categoric de Spania și remizând cu Albania, a scris GSP.ro.

Italia a câștigat Euro 2020, competiție jucată în 2021 din cauza pandemiei COVID, învingând-o pe Anglia, chiar pe „Wembley”, după loviturile de departajare.

Croația, viceampioana mondială din 2018, nu a reușit mari performanțe la Euro. Niciodată nu a ajuns mai sus de „sferturi”, iar la ultimele trei ediții n-a mai depășit nici „optimile”.

Croația – Italia, echipele probabile:

Croația: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Sucic, Kovacic- Pasalic, Budimir, Kramaric.
Selecționer: Zlatko Dalić

Italia: Donnarumma – Darmian, Bastoni, Calafiori, Dimarco – Cristante, Barella – Chiesa, Pellegrini, Zaccagni – Retegui. Selecționer: Luciano Spalletti

Grupa B: Albania – Spania (ora 22.00, Dusseldorf)

Deja câștigătoarea grupei și calificată în optimi, Spania este relaxată, dar albanezii au nevoie neapărat de victorie pentru a se califica. Cu 6 puncte acumulate în primele două runde, meciul din această seară va fi doar un antrenament pentru fazele finale pentru iberici și nu ar fi de mirare să menajeze o parte dintre titulari.

Partida are însă o miză imensă pentru albanezi. Aflată la al doilea Campionat European din istorie, selecționata condusă de brazilianul Sylvinho urmărește să atingă pentru prima dată optimile, dar trebuie să obțină a doua ei victorie la un turneu final, după cea din 2016, contra României.

Albania – Spania, echipele probabile:

Albania: Strakosha – Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj – Asllani, Ramadani – Asani, Laci, Bajrami – Manaj Selecționer: Sylvinho

Spania: Raya – Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo – Merino, Zubimendi, Baena – Torres, Joselu, Oyarzabal Selecționer: Luis de la Fuente

Clasamentul grupei B:

Urmărește-ne pe Google News