VIDEO: Profimedia

Englezii au avut prima șansă de a marca în minutul 4, când centrarea lui Bukayo Saka nu a fost fructificată de Foden și Trippier. După doar trei minute, Xavi Simons a înscris pentru Olanda. În minutul 15, Dumfries l-a faultat pe Harry Kane în interiorul careului, iar arbitrul, după consultarea VAR, a acordat penalty. Tot Harry Kane a transformat lovitura de pedeapsă în minutul 18, egalând scorul. Două mari ocazii au fost în minutele 30 și 32, când ambele echipe au lovit bara, iar la pauză scorul a fost 1-1.

După o repriză secundă fără ocazii foarte mari, Anglia a avut un gol anulat în minutul 80, când Bukayo Saka a înscris, dar Kyle Walker se afla în ofsaid. Iar în minutul 90+1, Cole Palmer i-a pasat lui Ollie Watkins, care a marcat golul victoriei, calificând Anglia în finală.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Anglia înscrie în minutele de prelungiri

Watkins marchează în minutul 90+1 din interiorul careului cu un sut din întoarcere, la colțul lung

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Gol anulat Anglia

Saka a marcat, dar golul a fost anulat de arbitru pentru că Walker era în offside

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Kane a doborât 3 recorduri

Cu golul marcat împotriva „Portocalei Mecanice”, Harry Kane a doborât trei recorduri, potrivit GSP.ro: a devenit primul jucător din istoria Campionatelor Europene care înscrie 6 goluri în fazele finale ale competiției, cel mai bun marcator al naționalei „Three Lions” la turneele finale, dar și cel mai bun al Angliei la Campionatele Europene, la egalitate cu legendarul Alan Shearer.

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Ocazie Olanda

Van Dijk a reluat cu capul o centrare din lovitură liberă, dar portarul britanic Jordan Pickford a respins.

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

S-a reluat partida

Englezii au avut lovitura de start a reprizei secunde

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Pauză. Olanda – Anglia 1-1

Olanda forțează pe finalul primei reprize, dar defensiva engleză rezistă și cele două echipe au intrat la cabine cu un scor egal.

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Englezii lovesc și ei bara

Șut puternic al lui Phil Foden din afara careului de 16 metri, iar mingea loveşte bara.

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Bară a olandezilor

Balonul trimis cu capul de Denzel Dumfries loveşte transversala.

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Penalty pentru Anglia, transformat de Kane. 1-1

În urma unui contact dintre Dumfries (Olanda) și Kane (Anglia), arbitrul a dictat penalty pentru britanici și cartonaș galben pentru olandez, după ce s-a consultat cu tehnologia VAR. Același Harry Kane a marcat și a egalat scorul.

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Olanda a deschis scorul. 1-0

Partida a început la ora 22.00. Primele minute au aparținut britanicilor, care au avut posesia, dar scorul a fost deschis de olandezi în minutul 7 prin Xavi Simons, care a marcat cu un șut splendid, din afara careului

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Fanii olandezi și englezi s-au bătut pe străzi

Ciocniri violente între suporterii olandezi și englezi au avut loc, miercuri, la Dortmund, înainte de semifinala Euro 2024 dintre Ţările de Jos şi Anglia, relatează LEquipe.

Fanii olandezi au început scandalul, aceștia pornind  „vânătoare” de fani englezi pe străzile din Dortmund.

După ce i-au depistat pe suporterii Angliei într-un restaurant, fanii olandezi au sărit la bătaie.

Mai multe detalii: Suporterii olandezi și cei englezi s-au bătut pe străzi, la Dortmund, înaintea meciului direct din semifinalele Euro 2024. VIDEO

10 iul. – Acum 3 luni
10-07-2024

Echipele de start

Echipele de start în Olanda – Anglia:

Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Simons, Reijnders – Malen, Gakpo, Depay. Selecționer: Ronald Koeman
Rezerve: Bijlow, Flekken, Geertruida, De Ligt, Wijnaldum, Weghorst, Frimpong, Van de Ven, Veerman, Blind, Brobbey, Maatsen, Zirkzee, Bergqijn, Gravenberch

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Trippier – Foden, Bellingham – Kane Selecționer: Gareth Southgate
Rezerve: Ramsdale, Henderson, Shaw, Alexander-Arnold, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze, Gomez, Palmer, Wharton

În 1988, când „Portocala Mecanică” pregătită de Rinus Michels a și câștigat, cele două naționale s-au întâlnit în grupe. A fost 3-1, hat-trick Marco van Basten în poarta lui Peter Shilton. Bryan Robson salva onoarea Albionului.

La Euro 1996, Anglia s-a impus cu 4-1, prin „dublele” lui Shearer și Sheringham. Pentru „lalele” a înscris Paatrick Kluivert.

Ultima întâlnire într-un turneu major a avut loc în Liga Națiunilor, în 2019, când „Oranje” a învins Anglia, 3-1 după prelungiri, și a acces în finala competiției.

Olanda a învins Anglia, în 2019. Portarul Pickford, aici în genunchi, va fi titular și azi. Foto: Profimedia

În „sferturi”, Anglia s-a impus contra Elveţiei, scor 5-3, după ce la finalul a 120 de minute scorul a fost egal, 1-1. 

Olanda, care, în „optimi”, a surclasat România, împăcându-se cu suporterii și presa, a trecut de Turcia, scor 2-1, după ce a revenit, în ultimele 20 de minute, de la 0-1.

Cu un joc criticat dur de fani și de media, Anglia a terminat grupa C cu o victorie (1-0 cu Serbia) și două egaluri (1-1 cu Danemarca, 0-0 cu Slovenia). A fost îndeajuns pentru prima poziției.

În „optimi”, Bellingham a salvat miraculos trupa lui Gareth Southgate, egalând în minutul 90+6. În prelungiri, Harry Kane a semnat succesul.

Arbitrează „coșmarul” românilor din meciul cu batavii

UEFA l-a desemnat pe Felix Zwayer să conducă semifinala Olanda – Anglia.

Pe 4 decembrie 2021, într-un Dortmund – Bayern (2-3), „centralul” berlinez le-a refuzat amfitrionilor un penalty, dar apoi le-a acordat unul bavarezilor. Ambele decizii au fost contestate vehement de galben-negri.

După fluierul final, Zwayer a fost atacat dur de englezul Jude Bellingham, care juca la Dortmund, într-un interviu acordat unui post de televiziune scandinav, Viaplay.

Cel mai mare joc al Germaniei îl dai unui arbitru care a aranjat meciuri. La ce să te aștepți?

Englezul Jude Bellingham, despre Zwayer, în 2021.

Neamțul n-a avut o prestație reușită la meciul tricolorilor cu batavii (0-3), din optimi. Prestația lui Zwayer i-a determinat pe români să ceară, simbolic, printr-o petiție, rejucarea meciului.

Cei doi selecționeri, Ronald Koeman și Gareth Southgate, nu au niciun absent.

Echipe probabile:

  • Olanda: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Ake – Reijnders, Schouten, Bergwijn – Simons, Depay., Gakpo.
  • Anglia: Pickford – Walker, Stones, Konsa – Trippier, Mainoo, Rice, Saka – Bellingham, Foden – Kane.

La casele de pariuri, englezii sunt favoriți. Britanicii au o cotă de 2,6-2,65 la victorie, batavii – 3,2-3,25.

Foto: Profimedia / Hepta

Urmărește-ne pe Google News