Alexandru Mitriță: „Domnul Lucescu a avut încredere în mine. Trebuia să îl răsplătesc cu ceva”

Alexandru Mitriţă, autorul unui gol în meciul cu Lituania, este fericit că a revenit la echipa naţională şi că l-a răsplătit pe selecţioner cu un gol marcat.

„Mulţi oameni au declarat lucruri rele la adresa mea, dar domnul Lucescu a avut încredere în mine. Trebuia să îl răsplătesc cu ceva. Îi mulțumesc că a avut încredere în mine. Sunt bucuros că am marcat, dar important este că am luat cele trei puncte. Au fost emoţii foarte mari, iar eu cred că pe bancă emoţiile sunt mai mari: Cum spuneam, important e că am câştigat pe un teren foarte greu. Acum trebuie să ne focusăm la fiecare antrenament, la fiecare meci. Am jucat foarte bine în a doua repriză şi am demonstrat că suntem o echipă unită”, a declarat Alexandru Mitriţă, potrivit News.ro.

România, victorie pe teren propriu în fața Lituaniei

Partida de pe Stadionul Steaua a început perfect pentru tricolori, care au deschis scorul în minutul 4, după o pasă excelentă a lui Stanciu, finalizată de Valentin Mihăilă, scrie News.ro.

Lituanienii au replicat printr-o dublă ocazie la poarta lui Târnovanu, în minutul 29, dar portarul nostru a fost la post. Drăguş a trimis puţin pe lângă poartă două minute mai târziu, dar oaspeţii au egalat în minutul 34, prin Kucys, la o acţiune de atac care a surprins defensiva tricoloră.

Daune de 10.000 de euro pentru un copil din Cluj accidentat la grădiniță: „Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România”
Recomandări
Daune de 10.000 de euro pentru un copil din Cluj accidentat la grădiniță: „Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România”
Romania Lituania final FOTO Vlad Chirea (1)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Târnovanu a mai scos o dată, în minutul 57, însă lituanienii au reuşit să înscrie în minutul 78. Intrat de doar câteva minute, Antanavicius a înscris cu capul, dar după verificarea VAR golul a fost anulat.

Tricolorii au preluat conducerea în minutul 87. Ianis Hagi a fost faultat în careu de către Lasickas, arbitrul a dictat penalty după ce faza a fost controlată de VAR, iar Răzvan Marin a transformat. În minutul 90+2 Alexandru Mitriţă a plecat pe contraatac, a trimis la Alibec, acesta i-a pasat tot lui, iar Mitriţă a stabilit scorul final, 3-1 pentru România.

România are şase puncte şi ocupă primul loc în grupă, fiind urmată de Kosovo şi Cipru, ambele cu câte trei puncte. Lituania este pe ultimul loc, fără punct câştigat.

ROMÂNIA: Târnovanu – A. Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Bancu – M. Marin (Olaru 56), Stanciu, R. Marin – Man (I. Hagi 70), Drăguş (Alibec 88), Mihăilă (Al. Mitriţă 70). SELECŢIONER: Mircea Lucescu

Vladimir Putin a dat ordin pentru o nouă creștere a efectivelor armatei ruse. Câți soldați își mai dorește până la 1 decembrie
Recomandări
Vladimir Putin a dat ordin pentru o nouă creștere a efectivelor armatei ruse. Câți soldați își mai dorește până la 1 decembrie

LITUANIA: Gertmonas – Sirvys, Girdvainis, Lekiatas, Tutyskinas, Lasickas (Kazukolovas 90) – Matulevicius (Verbickas 65), Slivka, Vorobjovas (Antanavicius 75), Dolznikov (Kalinauskas 75) – Kucys (Paulauskas 65). SELECŢIONER: Edgaras Jankauskas

Cartonaşe galbene: Mihăilă 65; Târnovanu 78, I. Hagi 90+8 / Matulevicius 8, Lekiatas 46, Slivka 53, Edgaras Jankauskas 79

Arbitri: Rade Obrenovic – Jure Praprotnik, Grega Kordez – David Smajc (toţi din Slovenia);

Arbitri VAR: Nejc Kajtazovic – Alen Borosak (ambii din Slovenia).

Romania Lituania Vlad Chirea (2)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 32

LIVETEXT România-Lituania

UPDATE 23.40: S-a încheiat meciul. România – Lituania 3-1!

UPDATE 23.35: GOL România! Alex Mitriță a înscris, în minutul 90+2, cu un șut la colțul lung, după o combinație cu Denis Alibec.

UPDATE 23.32: O nouă schimbare în echipa României. Iese Denis Drăguș, intră Denis Alibec.

UPDATE 23.30 GOL ROMÂNIA! Răzvan Marin a marcat din penalty în minutul 87. Ianis Hagi a scos lovitura de la 11 metri, după ce a fost atins de un fundaș advers și a căzut în careu. Penalty-ul a fost acordat după intervenția VAR.

Bilanțul furtunii Boris: cel puțin 15 morți, dintre care șapte în România, și mii de sinistrați în Europa Centrală și de Est. „Este un coșmar”
Recomandări
Bilanțul furtunii Boris: cel puțin 15 morți, dintre care șapte în România, și mii de sinistrați în Europa Centrală și de Est. „Este un coșmar”

UPDATE 23.22: GOL ANULAT! Lituania a reușit să înscrie încă un gol, însă arbitrul a decis să anuleze reușita pentru fault în atac, după ce a revăzut faza la monitorul VAR. Atacantul Lituaniei a marcat cu capul, dar i-a dat peste mâini lui Târnovanu, care prinsese mingea.

UPDATE 23.16: Ianis Hagi șutează periculos din afara careului, dar portarul oaspeților reușește să rețină.

UPDATE 23.11: Au ieșit Dennis Man și Valentin Mihăilă, au intrat Ianis Hagi și Alex Mitriță.

UPDATE 23.09: Olaru a trimis un șut periculos din voleu.

UPDATE 23.01 Târnovanu, intervenție bună la un șut înșelător al oaspeților.

UPDATE 22.58: Darius Olaru a intrat în locul lui Marius Marin.

UPDATE 22.47: A început repriza a doua.

UPDATE 22:32: S-a terminat prima repriză. România – Lituania 1-1.

UPDATE 22.20: GOL LITUANIA! Kucys egalează în minutul 34 cu un șut la colțul scurt.

UPDATE 22.16: Ocazie pentru România în minutul 31. După o pasă a lui Man, Drăguș a șutat puțin pe lângă poartă, la colțul lung.

UPDATE 22.14: Ocazie mare pentru Lituania în minutul 29. Târnovanu a avut două intervenții la aceeași fază, iar a doua paradă a fost spectaculoasă, portarul reușind să apere șutul din apropiere al lui Matulevicius.

UPDATE 21.51: GOL ROMÂNIA! Valentin Mihăilă a deschis scorul în minutul 4 cu un șut de la 10 metri, după o pasă excelentă venită de la Nicușor Stanciu.

UPDATE 21.45: A început meciul România – Lituania! 25.000 de oameni sunt la meci, transmite GSP.

UPDATE 21.44: Moment de reculege în memoria lui Christoph Daum, fostul selecționer al echipei naționale a României, care a murit în luna august. Reputatul tehnician „a decedat în pace, în mijlocul familiei”, după cum au anunțat apropiații germanului.

UPDATE 21.38: Echipa naţionala din Kosovo a învins luni, în deplasare, scor 4-0, echipa naţională a Ciprului, într-un meci din grupa României în Liga Naţiunilor.

Pe AEK Arena din Larnaca, starul oaspeţilor, Vedat Muriqi, a deschis scorul încă din minutul 9, când a transformat un penalty, iar în minutul 21 acelaşi jucător a marcat pentru 2-0 şi la pauză kosovarii intrau fără emoţii.

Franco Foda a schimbat în repriza secundă, când Muriqi a fost înlocuit de Albion Rrahmani, iar fostul rapidist a înscris al treilea gol al oaspeţilor, în minutul 48.

Scorul final a fost stabilit de Lumbardh Dellova, în minutul 55, şi Kosovo a adunat primele trei puncte în grupa C2 a Diviziei C din Liga Naţiunilor, acolo unde evoluează în aceeaşi grupă cu România.

Cum arată atmosfera înainte de startul meciului.

Primul 11 al „tricolorilor” în meciul cu Lituania

Mircea Lucescu a anunţat echipa de start a României pentru meciul cu echipa naţională a Lituaniei.

Primul unsprezece al României va fi compus din: 16. Târnovanu – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 6. M. Marin, 9. Drăguş, 10. Stanciu – cpt., 11. Bancu, 13. Mihăilă, 15. Burcă, 18. R. Marin, 20. Man. Selecţioner: Mircea Lucescu

Rezerve sunt: 1. Niţă, 12. L. Popescu – 4. Manea, 5. Ghiţă, 7. Alibec, 8. Chipciu, 14. Hagi, 17. Coman, 19. Artean, 21. Olaru. 22. Mitriţă, 23. Sorescu

Lituania va evolua în formula: 12. Gertmonas – 17. Širvys, 4. Girdvainis, 20. Lekiatas, 3. Tutyškinas, 13. Lasickas – cpt. – 8. Matulevičius, 14. Slivka, 6. Vorobjovas, 23. Dolžnikov – 11. Kučys. Selecţioner: Edgaras Jankauskas

Rezerve: 1. Bertašius, 16. Mikelionis – 2. Milašius, 5. Kažukolovas, 7. Upstas, 9. G. Paulauskas, 10. Kalinauskas, 15. Vareika, 18. Verbickas, 19. V. Paulauskas, 21. Barauskas, 22. Antanavičius

Mircea Lucescu: „Sprijinul suporterilor este enorm”

Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că sprijinul suporterilor este extrem de important pentru tricolori, iar acest lucru se va vedea şi luni, la meciul cu Lituania, din Liga Naţiunilor, scrie News.ro.

„După meciuri atât de apropiate, sunt importante discuţiile cu jucătorii, analizele, le-am spus, la fel ca Napoleon, că cea mai mare primejdie este momentul victoriei. Nu mai am emoţii la nivelul ăsta, eventual pot fi preocupat. Acum e meritul celor care i-au adus pe jucători aici. Cel mai important lucru este educaţia, să te concentrezi pe o perioadă lungă de timp. Sprijinul suporterilor este enorm, jucătorii joacă pentru ei. Sunt convins că şi mâine vor simţi prezenţa suporterilor. Cei de afară sunt foarte legaţi de naţională, sper că acelaşi lucru se întâmplă şi pentru cei din ţară şi toţi să susţină naţionala. În fotbal nimic nu e definitiv dobândit. Încă nu am decis nimic pentru mâine. Ianis are un handicap enorm faţă de ceilalţi, lipsa de minute la nivelul competiţiei. Important este că e aici, şi-a dorit să fie aici. Important este să câştigăm meciul de mâine”, a spus Lucescu.

FRF, apel către fanii „tricolorilor”

Federația Română de Fotbal (FRF) invită fanii să vină îmbrăcați în galben la partida România – Lituania.

„Zidul Galben şi Generaţia de Suflet vor cânta împreună imnul naţional, arătând încă o dată unitatea care a impresionat pe toată lumea la Campionatul European. De asemenea, fanii care vor veni la meci vor avea ocazia să se distreze în Arena Fanilor, amplasată în afara stadionului. Aceasta se va deschide cu 3 ore înainte de fluierul de start şi va include jocuri, concursuri şi multe surprize pentru toţi suporterii”, anunţă FRF.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (6)

hurricane   •   10.09.2024, 09:05

au fost varza a la ghence, noroc cu var-ul si albitru care sa lasat pacalit ear de viitorul om cu apa a nationalei care a luat lectii de fotbal profesionist la tasu si la o intalnire cu un adversar in careu a cazut ca ....... din fundul vacii,

parpalache   •   10.09.2024, 08:09

Mai baieți!O „victorie”(sub aspectul punctelor),e binevenita!Dar nu-l mai tamâiați atata pe Lucescu!Ca bNU merita!Nicidecum„schimbarile”facute de el ne-ăau adus cele 3 puncte!Nu !„Victoria” ne-au adus-o arbitrii!Anulându-le la desculții aia, un gol perfect valabil și acordându-ne noua un penalti jenant!Ce justifica jocul sub orice critica al majoritații titularilor(in afara de Mihaila-in prima parte,Man-la fel,Rațiu-neobosit)!Poate gazonul(nu știu, dar poate și terenul sa fi fost alunecos-de erau ai noștri atât de bezmetici,de cadeau când voia sa alerge, sau așteptau pasele pe loc,plus ca și nocturna poate sa fi fost cam chioara, de dadeau ei numai pase la adversar...)!Ramâne cum am zis!Stanciu,Burca,aut!Mulțumim pentru ce-a fost,dar sa vina alții!Și in primul rând UN ALT ANTRENOR!„Diaspora”e speranța!

Irinel   •   10.09.2024, 01:10

Felicitari !Bravoooooooooo !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Știrileprotv.ro
Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Viva.ro
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Locul de muncă în care poți face bani frumoși. Se plătește în lire sterline, n-ai nevoie de studii superioare, dar ești obligat să ai un câine
FANATIK.RO
Locul de muncă în care poți face bani frumoși. Se plătește în lire sterline, n-ai nevoie de studii superioare, dar ești obligat să ai un câine
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
GSP.RO
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
Creatura care întinerește în loc să îmbătrânească. A fost descoperită recent și ar putea revoluționa medicina
FANATIK.RO
Creatura care întinerește în loc să îmbătrânească. A fost descoperită recent și ar putea revoluționa medicina
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
EXCLUSIV. Imagini surprinse cu "Şacalul" după ce a abandonat cadavrul Denisei
Observatornews.ro
EXCLUSIV. Imagini surprinse cu "Şacalul" după ce a abandonat cadavrul Denisei
Horoscop 17 septembrie 2024. Capricornii s-ar putea să se trezească cu provocări majore de la partenerii cei mai importanți
HOROSCOP
Horoscop 17 septembrie 2024. Capricornii s-ar putea să se trezească cu provocări majore de la partenerii cei mai importanți

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI