„De Crăciun voi avea alături familia, dar din cauza antrenamentelor și a meciului de pe 26 decembrie nu voi avea prea mult timp să stau acasă. Pe 24 vine fiica noastră, Eszter, cu soțul ei și cu cei doi nepoți, o fetiță de patru ani și jumătate și un băiețel de opt luni. Ziua de Crăciun va fi împărțită între familie și fotbal. Dimineața voi merge la antrenament, iar seara trebuie să intru în cantonament, deoarece pe 26 jucăm devreme, de la ora 14:30. Mă deranjează că ne grăbim foarte tare să terminăm campionatul”, a explicat Loți pentru Libertatea.

Tradițiile îl pun într-o oarecare încurcătură pe antrenorul român de origine maghiară. „Momentul bradului și al cadourilor va fi pe 24 seara. Acum, la noi în familie este un amestec. Când eram copil, la mine venea Îngerul, nu Moș Crăciun. Așa e datina maghiarilor din Ardeal, iar nepoțica mea, care trăiește în Franța, știe că bradul se împodobește împreună cu părinții cu două săptămâni înainte de Crăciun și doar cadoul este surpriză”, a mai adăugat fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni, cu Steaua în 1986.

Bölöni a crezut mult timp în Înger: „În timp ce eram afară la săniuș sau la plimbare cu tata, mama împodobea bradul și punea cadourile lângă el. Când mă întorceam acasă mâncam împreună, iar când intram în cameră și vedeam bradul și cadourile îmi spunea că a sosit Îngerul”.

Când vine vorba de daruri, antrenorul glumește: „N-am fost cuminte, nici nu îndrăznesc să visez la cadouri”.

Obiceiul aşteptării Îngeraşului cu daruri datează, în Ardeal, din jurul anului 1960. În comunism, Moş Crăciun fusese înlocuit cu Moş Gerilă, dar pentru maghiarii din Ardeal cel care aducea vestea Naşterii Domnului, bradul şi darurile a fost Îngeraşul, tolerat de autorităţile vremii.

Loți Bölöni se află pe locul 2 cu Antwerp în campionatul Belgiei, cu 35 de puncte, la egalitate cu Club Brugge. Tehnicianul român va avea o vacanță scurtă. Pe 4 ianuarie, pleacă în cantonament în Spania, iar pe 19 ianuarie Antwerp are programat primul meci oficial din 2019.


Citește și: Multe, dar scurte! România are 166 de kilometri de pârtii de schi. De Sărbători se deschide una dintre cele mai lungi, în inima Bucovinei

 
 

Urmărește-ne pe Google News