A titularizat mai mulţi jucători tineri

În plus, i-a promovat în lotul primei echipe pe brazilianul Luiz Phellype (19 ani) şi pe Dino Arslanagici (19 ani). Odată cu semnarea contractului cu “Les Rouches”, Rednic şi-a mulţumit şi soţia, Silvia, dar şi pe cele două fiice care locuiau chiar în Liege, unde familia deţine mai multe proprietăţi. Luana, fata cea mică, şi-a postat chiar o fotografie pe Facebook cu “Puriul” pe coperta revistei Sport Voetbal Magazine, care i-a dedicat un material de cinci pagini sub titlul “Droit au but” (Direct la poartă).
Singura dezamăgire a românului este că a fost eliminat în şaisprezecimile de finală ale Cupei Belgiei, de Genk (0-1), şi că nu a putut să transfere nici unul dintre jucătorii români pe care i-a dorit – Ciprian Marica, Daniel Niculae, Laurenţiu Marinescu, Adrian Cristea sau Gicu Grozav.
Contractul semnat de Mircea Rednic cu gruparea belgiană este valabil până în vara anului viitor.

A jucat cinci sezoane la belgieni

Mircea Rednic a evoluat în 140 de meciuri şi a înscris 3 goluri pentru Standard între1991 şi 1996, când şi-a trecut în palmares o Cupă (1993) şi două titluri de vicecampion (1993, 1995). Deşi ulterior el a avut mai multe angajamente în România ca jucător şi antrenor, familia sa locuit la Liege.

Luana e antrenoare de tenis

Antrenorul Mircea Rednic deţine cetăţenia belgiană, iar fetele sale lucrează în oraşul valon Liege. Raisa (24 de ani) a terminat Ecole Supérieure des Arts Saint Luc şi e designer de interior, iar mezina, Luana (22 de ani), e antrenoare de tenis.

Urmărește-ne pe Google News