Gigi Becali, Cristi Borcea sau Adrian Porumboiu au şansa de a transfera în campionatul românesc jucători de legendă ai Europei. Intraţi în ultimele şase luni de contract, fotbalişti precum Van Nistelrooy, Deco, Ballack, Govou sau Joe Cole pot semna cu noi echipe fără ca acestea să fie nevoite să plătească nici un ban în schimbul lor. Chiar şi aşa, şansele ca vreuna dintre aceste mari vedete să vină în Liga I sunt infime, din cauza salariilor.

Luna ianuarie poate fi perioada unor schimbări răsunătoare. Intraţi în ultimele şase luni de contract, mulţi jucători extrem de valoroşi pot fi transferaţi pe gratis. Să nu ne amăgim însă, chiar dacă nu trebuie să se plătească nici un ban în schimbul lor, sunt şanse minime, ca din vară, jucători precum Robert Pires, Kevin Kuranyi Mark van Bommel sau Fabio Cannavaro să joace în Liga I.

Cotată de Federaţia Internaţională de Statistică şi Istorie a Fotbalului (IFFHS) pe locul 11 în topul celor mai puternice campionate de fotbal din lume, Liga I nu poate oferi salarii destul de atractive pentru astfel de jucători. Din cele cinci mari ligi ale Europei, cei mai mulţi jucători cu contract scadent în vară sunt în Spania, 87 de jucători de la echipele din Primera Division putând semna gratis.

Chelsea poate rămâne fără patru nume grele

Se remarcă nume grele ca Van Nistelrooy, Pires, Metzelder, Tamudo, Baraja, Pernia sau Maxi Rodriguez. Şi pentru cei care doresc jucători de perspectivă sunt disponibili câţiva fotbalişti interesanţi, precum cele patru perle de la Barcelona: Gai Assulin, Victor Vazquez, Jonathan dos Santos şi Thiago Alcantara. Echipa cu cei mai mulţi jucători de valoare aflaţi la final de contract pare să fie Chelsea, care i-ar putea da gratis pe Ballack, pe Joe Cole, pe Deco sau pe Belletti.

Steaua îl poate pierde pe golgheterul Ligii I

Considerat de mulţi cel mai bun jucător stelist al turului şi golgheterul la zi al campionatului românesc, grecul Pantelis Kapetanos ar putea pleca din vară liber de contract. Steaua îl va pierde în vară pe Golanski, polonezul anunţând deja că nu îşi va anunţa contractul scadent în vară. De la Dinamo poate pleca liber de contract, în iulie, NDoye, în vreme ce rapidiştii Marius Constantin, Helder sau Cesinha sunt şi ei în ultimele şase luni de contract.

Urmărește-ne pe Google News