Dan Petrescu nu mai este tehnicianul campioanei României, anunţând că şi-a reziliat contractul în condiţii amiabile cu gruparea ialomiţeană. “Bursucul” ar putea ajunge în Rusia, la echipa de ligă secundă Kuban Krasnodar.

Dan Petrescu va ajunge în Rusia, la Kuban Krasnodar. Retrogradată la finalul actualului campionat din prima ligă, gruparea i-a propus un contract pe doi ani şi un salariu anual de 1,5 milioane de euro.

În locul lui Dan Petrescu, oficialii clubului din Urziceni îl vor, cel puţin până în vară, pe actualul selecţioner al României, Răzvan Lucescu.

“Îmi doresc să ne ajute Răzvan Lucescu, în perioada cât nu are acţiuni la echipa naţională. Răzvan este o prioritate pentru noi. Olandezul Guus Hiddink a antrenat şi Rusia, şi Chelsea. Şi Mihai Stoichiţă, şi Dick Advocaat au antrenat în paralel echipe de club şi naţionala”, a precizat managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica.

Îl vor pe selecţioner până în vară

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, se opune: “Am vorbit deja de câteva zile cu Răzvan despre o astfel de situaţie, nu se pune problema ca el să pregătească o echipă de club şi echipa naţională în paralel. Mie nu-mi plac jumătăţile de măsură”.

“Nu cred că există atâta golănie în fotbalul românesc ca Răzvan să fie lăsat la Unirea. Anul trecut, de ce nu putea să antreneze Braşovul şi naţionala, că mai avea contract cu noi?”, a atacat Dinu Gheorghe, şeful de sub Tâmpa.

Varianta Oleg Protasov

Dacă Răzvan refuză, prima opţiune a Unirii devine Oleg Protasov (foto), care l-ar aduce cu el pe Ştefan Stoica. Ultima oară la Iraklis Salonic, antrenorul ucrainean este liber de contract. Dacă pică variantele Lucescu jr şi Protasov, cehul Duşan Uhrin, fost tehnician la FC Timişoara şi CFR Cluj, e următoarea soluţie a ialomiţenilor.

A plecat «Bursucul» din cauza banilor?

Surse apropiate lui Dumitru Bucşaru, patronul Unirii Urziceni, au dezvăluit că Dan Petrescu a preferat să părăsească clubul ialomiţean deoarece nu a primit din partea omului de afaceri suma de bani pe care şi-ar fi dorit-o ca primă pentru calificarea în “primăvara” Europa League.

“Petrescu a spus că are un motiv personal pentru care lasă echipa la jumătatea campionatului. Bucşaru ne-a zis că antrenorul i-a cerut câteva milioane bune de euro pentru rezultatele din Liga Campionilor, pentru că el ar fi făcut toată munca, dar că a refuzat să-i îndeplinească cerinţele deoarece ar fi dat peste cap tot bugetul clubului şi ar fi micşorat primele jucătorilor. Bucşaru a considerat că salariul de 500.000 de euro şi primele de până acum sunt suficiente”, au declarat surse din anturajul lui Bucşaru. Unirea Urziceni a încasat, numai pentru calificarea directă în grupele Ligii Campionilor, 3,8 milioane de euro, plus alte 3,3 pentru cele şase partide jucate. Victoriile cu Glasgow Rangers şi cu FC Sevilla au fost premiate cu câte 800.000 de euro, în timp ce remizele cu Stuttgart şi cu Rangers au fost răsplătite cu câte 400.000. În total, echipa a adunat 9,5 milioane de euro.(Gabriel Chirea)

Citeşte aici totul despre ruşii de la Kuban Krasnodar, echipa la care va ajunge Petrescu

Urmărește-ne pe Google News