”Mi-am încheiat cariera de boxer. Moment emoţionant în viaţa mea, dar sunt ferm convins că am luat decizia cea mai bună pentru mine şi familia mea!”, a scris Bute.

Cu o zi în urmă, Lucian Bute postase un mesaj care a pregătit practic anunţul retragerii: ”25 de ani de box, cu diplome, medalii, centuri şi burse pe măsura rezultatelor, dar şi…. fără număr antrenamente, eforturi şi sacrificii… totul ar fi rămas un vis fără muncă, disciplină, seriozitate şi credinţă”.

Informația despre retragerea oficială a fost publicată luni de Le Journal de Montreal.

În vârstă de 39 de ani, Bute e fost campion IBF la supermijlocie (76,2 kg). ”Mister KO” a boxat ultima dată pe 24 februarie 2017, pierzând prin KO în runda a cincea în fața lui Eleider Alvarez.

Bute își încheie cariera cu un record de 32 de victorii, 25 prin KO, și 5 înfrângeri.

Gălățeanul a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007 la Bell Centre, învingându-l pe Alejandro Berrio.

Și-a apărat titlul de nouă ori, până la înfrângerea în fața britanicului Carl Froch, la Nottingham, Marea Britanie, în mai 2012.

În plus, în ultimii doi ani, campionul nostru a devenit tată de două ori. Cu ce își umple timpul Lucian Bute: ”Mulțumim lui Dumnezeu!”

Născut în comuna gălățeană Pechea, pe 28 februarie 1980, Bute a început boxul sub îndrumarea maestrului Felix Păun, chiar în localitatea natală. La amatori, cea mai mare performanță a românului a fost medalia de bronz obținută în 1999, la Mondialele de la Houston.

Lucian Bute a trecut la profesioniști în 2003, atunci când s-a mutat în Canada și a semnat cu Interbox. A avut un debut fulminant, câștigând primele 15 meciuri înainte de limită, iar canadienii l-au supranumit „Mister KO” sau „Le Tombeur”.

Cariera fostului ”Mister KO”

2007. Bute îl bate pe australianul Sakio Bika și devine challenger obligatoriu pentru centura mondială IBF.
19 octombrie 2007. Bute îl invinge pe columbianul Alejandro Berrio, KO în repriza a 11-a.
2008. Bute se luptă cu mexicanul Librado Andrade și câștigă primele 11 runde, dar a fost pus la podea în ultimele secunde, Totuși, numărătoarea a fost mai lungă fiindcă adversarul nu se afla în colțul opus al ringului. În revanșă, Lucică și-a spulșberat rivalul, KO în repriza a patra cu un upercut de stânga la ficat.
Edison Miranda, Jesse Brinkley, Brian Magee și Jean Paul Mendy, Glenn Johnson au fost și ei bătuți de Bute.

26 mai 2012. Deși era campion mondial, Bute acceptat să se deplaseze pe terenul lui Carl Froch, la Nottingham. Avea infecție la un deget de la picior,  putea să amâne meciul, dar a urcat în ring și a fost „carne de tun”: KO în repriza a cincea. A fost prima înfrângere a lui Bute, care a ajuns la spital, cu o comoție ușoară.
2013. Trece de Dennis Grachev, la puncte de Bute. Pascal la puncte, deși Bute a avut ocazia să-și termine adversarul în ultima rundă.

2014. Pierde la puncte în fața lui Jean Pascal.
Bute renunță la antrenorul Stephan Larouche și lucrează cu Freddie Roach. Renunțp și la el și îl angajează pe Howard Grant.
Îl face KO pe Andrea Di Luisa, apoi pierde la James DeGale după 12 runde extrem de disputate.

2016. Luptă pentru centura WBC cu Badou Jack și se termină remiză.
Imediat după meciul cu Badou Jack, la controlul doping, Bute a fost depistat pozitiv cu ostarină. Deși a fost suspendat provizoriu 6 luni, până la analizarea probei B , Bute a scăpat de acuze, după ce s-a demonstrat că suplimentul nutritiv pe care îl luase era contaminat. 
2017. Lucică trece la semigrea (79,5 kg) și pierde, în februarie 2017, cu Eleider Alvares, un columbian neînvins, în fața căruia cedează prin KO.

  • 37 de meciuri
  • 32 de victorii
  • 25 de victorii prin KO
  • 4 înfrângeri
  • 13 meciuri de titlu mondial
  • și-a apărat de 10 ori centura mondială IBF, dintre care de 9 ori cu succes
  • a deținut centura IBF la categoria supermijlocie timp de 4 ani și jumătate

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

 

Urmărește-ne pe Google News