„FIFA își reiterează angajamentul absolut de a respecta și de a proteja integritatea tuturor persoanelor și de a se asigura că regulile de bază ale comportamentului civic sunt respectate”, se arată în comunicatul forului de conducere mondial, preluat de publicația spaniolă de sport Marca.

Decizia Comisiei de Disciplină a FIFA i-a fost comunicată luni lui Rubiales, iar acesta are la dispoziție 10 zile pentru a solicita motivarea deciziei.

Hotărârea poate fi atacată la Comisia de Apel a FIFA.

Rubiales demisionase anterior din funcția de președinte al Federației Spaniole, după scandalul iscat după ce a sărutat-o forțat, pe buze, pe jucătoarea Jenni Hermoso (33 de ani).

Incidentul s-a petrecut după finala câştigată de iberice în faţa Angliei, 1-0 la Cupa Mondială 2023 din Australia şi Noua Zeelandă, pe 20 august.

Un judecător iberic i-a interzis fostului preşedinte să se apropie la o distanţă mai mică de 200 de metri de Jenni Hermoso.

Luna trecută, procurorii au cerut un ordin de restricție, deoarece la instanţa naţională din Madrid a fost depusă şi examinată o plângere penală de agresiune sexuală şi constrângere. De asemenea, Parchetul spaniol ceruse punerea sub acuzare, pentru agresiune sexuală, a lui Luis Rubiales, în acest caz. Rubiales a negat că a agresat-o sexual pe Jenni Hermoso.

În august, aflată în greva foamei în contextul scandalului, mama lui Rubiales a fost transportată la spital.

Urmărește-ne pe Google News