“După dezastrul de la Euro 2000, unde naţionala lor a ieşit din faza grupelor, eliminată chiar de România, Federaţia Germană de Fotbal a obligat fiecare club din Bundesliga să creeze Centre de Excelenţă în care să investească minimum 10.000.000 de euro. Dacă nu făceau centrele, nu puteau lua licenţa pentru viitorul sezon”, a dezvăluit Lupescu.

19 jucători crescuţi de aceste centre

“Rezultatele se văd acum: nemţii au câştigat campionatul european Under 21, în 2009, iar din cei 23 de jucători care formează lotul de la acest Mondial, 19 sunt formaţi în aceste centre!”, a spus directorul general al FRF, cel care e poreclit “Kaiserul”. Fotbalişti precum Neuer, Lahm, Badstuder, özil, Müler sau Podolski au fost descoperiţi prin această metodă.

Locul III, obiectivul Uruguayului
După ce au pierdut semifinala cu Olanda din cauza unui gol din ofsaid acordat batavilor, uruguayenii sunt decişi să învingă Germania şi să termine competiţia pe locul III.

“Sunt furios pentru că am pierdut o oportunitate unică de a juca finala. Acum obiectivul nostru este să ajungem pe podiumul Cupei Mondiale!”, a declarat cel mai bun jucător al “celeştilor”, Diego Forlan.

Urmărește-ne pe Google News