Cristian ”Polo” Spetcu (-65 kg; 26 de ani – 13 victorii, 2 înfrângeri, o remiză)
Fost poloist la Dinamo, Spetcu spune că ”vreau să obțin o victorie spectaculoasă la Comănești,. nu-mi place să pierd”.
”N-a fost chiar așa dificil să schimb sportul, eram obișnuit cu efortul, cu antrenamentele, cu depășirea momentului de obosoeală. Am făcut sport toată viața Mi-a plăcut să mă bat de mic!”.
Spetcu e și antrenor: ”Pregătesc grupele de inițiere la CS Ciprian Sora. Asta îmi permite să stau mai mult în sală, să mă gândesc la combinații, la exercitii, la tactică. De ceva vreme fac cascadorii, pentru diverse filmări”.
De asemenea, Spetcu are un hobby periculos: ”Îmi plac motoarele, să fiu pe motocicletă. Îîntr-un sfert de oră ajung în orice punct al orașului. Dar am și căzut de două ori. Prima oară chiar cu o săptămână înainte de meci. N-am fost de vină pentru accident. Poate mi-au ținut adversarii ghinion! Degeaba, eu am câștigat”.
Caracterizarea lui Sora: ”Cristi a ajuns la o anumită performanță, dedicându-se, muncind. Mi-aș dori să-și mentină forma, să nu deraieze de la program. El e fanatic, numai așa poți ajunge campion, să respiri, să mănânci, să dormi în kickboxing. Viitorul? Depinde de el și de mine, să-l motivez. El e campion, deja il urmăresc adversarii. Pentru a-i surprinde, trebuie să vină mereu cu ceva nou. Am încredere în el”.
Jane ”Minunea din Caracal” Ungureanu (-86 kg, 30 de ani)
”Am așteptări mari, vreau să dau tot ce pot. Mă antrenez intens, muncesc, Superkombat Comănești e rampă de lansare pentru mine. Vreau meciuri cât mai multe, să ajung mai bun. Sper să fiu minunea din Caracal în sensul bun”, spune cel care, în afara sportului, e agent de securitate la un mall.
”Am început la 20 de ani, am făcut de plăcere. Am avut și trei ani pauză. Am decis să vin în București pentru un loc de muncă, am continuat cu kickboxingul la academnia lui sensei Ciprian Sora. Sunt relaxat, deși urmează un meci important. Trebuie să dau tot ce pot. Cel mai bun să câștige, cel care e mai pregătit”, spune Jane, care ar dedica succesul celor doi copii din a doua căsătorie.
Ciprian Sora, despre Ungureanu: ”E în permanentă depășire, a evoluat. Are o capacitate de muncă, trebuiesă rămână la fel. Mai are loc să crească”.
Tiberiu ”Fulgerul” Udrescu (-65 kg; 20 de ani, debutant în Superkombat – 23 de meciuri, 17 victorii – 6 înfrângeri în diferite compețiții de amatori)
De loc din Orșova, Udrescu se bate sâmbătă, în gala Superkombat de la Mamaia: ”M-am pregătit intens, câte două antrenamente pe zi”.
”Am început la 16 ani, apoi am practicat kickboxing la Băile Herculane, iar recent m-am mutat la București, unde am venit să lucrez cu idolul meu, Ciprian Sora. După primul meci câștigat, am început ca sportul ăsta să-mi placă și mai mult, și mai mult, și mai mult… Antrenorul mă ajută să-mi depășesc limitele, și eu trag de mine.. Sensei nu este rău, din contră, când nu mai putem, ne motivează!”, explică luptărorul.
Caracterizarea lui Sora: ”Tibi e talentat, exploziv, însă mai are de muncit. Poate ajunge sus cu seriozitate și cu voință. Și cu disciplină!”.
Valentin ”Pistolarul” Bordianu (+91, supergrea, 29 de ani, debutant)
”Sunt debutant în gala de la Comănești, de pe 6 august, va fi primul meci în Superkombat, New Heroes. Fac kickboxing de performantă abia de la 25 de ani, vârstă înaintată pentru sport. Totuși, uzura nu e mare. Ușor-ușor, dedicându-mă, am considerat că aș putea să lupt în competiții profesioniste”, spune Vali.
”Am ales să vin la sală, la Ciprian, fiindcă ne cunoșteam dinainte. Mi-a părut rău că, dacă m-aș fi apucat de când ne-am cunoscut, aveam alt parcurs, eram mai sus. Oricum, muncesc să fiu cât mai bun”, spune cel care oferă servicii de securitate persoanelor importante.
”Mă alimentez bine, e și normal, la greutatea mea. E pe psihic, nu pot să stau fără să mănânc. Trebuie să te alimentezi, antrenamentele sunt solicitante și ai nevoie. Decât fastfood, prefer ceva gătit, acasă sau la un restaurant. Doar la o urgență , când n-ai altă variantă, poți lua o șaorma”, explică.
Lui Vali i se zice ”Pistolarul: ”Am porecla datorită pasiunii pentru arme de foc, pistoale. Colegii de muncă m-au botezat, ”Pistolarul” în sus și-n jos și așa mi-a rămas asa. Nu țin morțis să am poreclă în ring. E chestie de marketing, poți fi showman cu chestia asta. Eu prefer să fiu showman cu ceea ce fac în ring”.
Ciprian Sora, despre Vali: ”E un mare talent, are capacități fizice extraordinare. trebuie să muncească”.
Alimentația unui sportiv înainte de o luptă
- Totul depinde de greutate
- îți trebuie carbohidrați, suplimente clasice care nu sunt pe doping (sportivilor li se face tesul la campionatele de amatori), vitamine
- proteină, aminoacizi, glutamină, ceva pentru articulații, ficat, ”nimic deosebit, dar fără ele nu se poate”, spune Ciprian Sora
- regim alimentar sănătos, carne (preferabil de curcan), sportivii au nevoie de proteine, de dulce pentru a ridica glicemia, grăsimi, salate etc.
- Când n-ai probleme de greutate, trebuie să mănânci calculat
- de evitat tochitura, fastfood.
Citiți și
Superkombat. Peter Aerts vine la gala de la Mamaia, de sâmbătă. Programul pe care triplul campion mondial K-1 îl va avea în România
”Moartea din Carpați” s-a declarat răpus de boală. Cine se bate acum cu turcul lui Peter Aerts
Fostul luptător Ciprian Sora are pretenții de la sportivii pe care îi antrenează: ”Uneori, îmi vine să intru în ring. Era să fac infarct în colț!” | FOTO&VIDEO
Șoc înainte de gala Superkombat de la Mamaia: Cătălin Moroșanu e accidentat și nu va mai lupta sâmbătă! ”Ce ghinion, mă doare inima!”