Cheptegei, care era internată în stare critică la MTRH, un spital din Eldoret, vestul Kenyei, după tentativa de omor comisă de iubitul ei, Dickson Ndiema Marangach, nu a supraviețuit, a anunțat președintele Comitetului Olimpic din Uganda.

„Am aflat de moartea sportivei noastre olimpice Rebecca Cheptegei, în urma unui atac violent al iubitului ei. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace. Condamnăm cu fermitate violența împotriva femeilor”, a scris Donald Rukare, într-un mesaj pe X.

„Acesta este un act laș și fără sens care a dus la pierderea unei mari sportive. Moștenirea ei va trăi”, a adăugat oficialul.

Potrivit AFP, starea Rebeccăi, care avea arsuri pe mai mult de 80% din suprafața corpului, s-a agravat după ce „a dezvoltat o infecție bacteriană cu sepsis”.

Suspectul, identificat ca Dickson Ndiema Marangach, a intrat în proprietatea Rebeccăi, pe 1 septembrie, în jurul orei 14.00, ora locală, în timp ce aceasta se afla la biserică.

Maratonista locuia cu sora ei și cei doi copii ai săi în Endebess, 25 de kilometri de granița cu Uganda, a explicat, marți, tatăl Joseph.

Când s-a întors de la biserică, el a stropit-o cu benzină și i-a dat foc în fața copiilor săi, două fetițe, de 9 și 11 ani.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News