Mai era şi Huszti, dacă nu se accidenta…
Da, ăla e meseriaş rău, dar a făcut ruptură musculară în ultima etapă şi nu cred că se mai pune problema să joace contra României. Dar poate îl convoacă pe Bálint, puştiul care a debutat în prima echipă a lui Dortmund în ultima etapă, la Mönchengladbach.

E chiar aşa de bun?
E prea devreme să dăm un verdict. Cert e că e promiţător. Un plăvănel înalt şi puternic. A jucat pentru că Lewandowski era suspendat.

Să trecem la ai noştri.
..
Ai noştri, din păcate, nu joacă atât de des şi impresionează mai rar.

De ce lor le iese şi nouă nu?
Poate că maghiarii au profitat mai bine de şansele care li s-au oferit. Poate că sunt mai bine sfătuiţi, nu ştiu, dar asta-i realitatea. Să ne înţelegem: orice fotbalist care ajunge în Bundesliga, deci şi românii, au valoare, că nemţii nu iau pe oricine. Problema e ce faci după ce ajungi aici.

Adică?
Adică trebuie să munceşti ca apucatul şi nu prea ai voie să voie să greşeşti. Marica, de exemplu, zicea că la Stuttgart nu-l plăcea antrenorul şi că nu-i convenea postul pe care joacă. Bine. S-a dus la Schalke, dar nici acolo n-a jucat cât şi-ar fi dorit, până să se accidenteze. Dar iar a fost de vină antrenorul? Tu, ca fotbalist, nu greşeşti niciodată? Doar alţii sunt vinovaţi? Dar românii care au fost în trecut aici, un Dorinel Munteanu, un Lupescu, ei de ce erau titulari, de nu aveau probleme astea?

Un sfat pentru nou-venitul Maxim?
Să fie serios, să accepte cerinţele antrenorului şi să nu se supere că deocamdată joacă doar câteva minute. Dacă se ţine de treabă, va veni şi vremea lui. A, şi neapărat să înveţe limba germană! Să iasă cu ceilalţi colegi, să socializeze, să vorbească cu mâinile, cu picioarele, dar să vorbească! Să nu stea singur cum a făcut Deac la Schalke, de m-a rugat Magath (n.r. – fostul antrenor al lui Shalke 04) să vorbesc cu el, să văd ce are! Şi încă ceva: să aibă grijă ce prieteni îşi face la Stuttgart, că oraşul e plin de români care vor să-ţi fie prieteni, dar care te uită imediat dacă nu mai ai bani!   

Maghiarii şi românii din Germania în acest sezon

Tamás Hajnal
Vârsta: 31 de ani
Post: mijlocaş ofensiv
Echipa: VfB Stuttgart
Meciuri / goluri / pase decisive: 21 / 2 / 3

Ádám Szalai
Vârsta: 25 de ani
Post: atacant
Echipa: FSV Mainz 05
Meciuri / goluri / pase decisive: 25 / 14 / 5

Szabolcs Huszti
Vârsta: 29 de ani
Post: mijlocaş
Echipa: Hannover 96
Meciuri / goluri / pase decisive: 35 / 14 / 16
* a fost operat ieri şi nu va juca contra României

Bajner Bálint
Vârsta: 22 de ani
Post: atacant
Echipa: Borussia Dortmund
Meciuri / goluri / pase decisive: 1 / 0 / 0

Ciprian Marica
Vârsta: 27 de ani
Post: atacant
Echipa: Schalke 04
Meciuri / goluri / pase decisive: 15 / 5 / 4

Alexandru Maxim
Vârstă: 22 de ani
Post: mijlocaş
Echipa: VfB Stuttgart
Meciuri / goluri / pase decisive: 3 / 0 / 0

Urmărește-ne pe Google News