Fostul campion mondial cu selecționata de fotbal a Seleçao în 1994, la turneul final din SUA, Romario de Souza Faria (48 de ani) a fost ales senator din partea statului Rio de Janeiro, la alegerile din Brazilia. Fostul mare atacant, care a candidat pe listele Partidului Socialist, a beneficiat de 63,39% dintre voturile exprimate, batându-l pe democratul Cesar Maia (20,5%).

Alegerea lui Romario, fost mare atacant al Barcelonei, unde i-a avut colegi pe românii Gică Popescu și Gică Hagi, este una dintre puținele satisfacții ale Marinei Silva, candidata partidului amintit la funcția de șef al statului, care nu a intrat în turul secund, acolo unde au ajuns președintele în exercițiu, Dilma Rousseff, și omul de centru-dreapta Aecio Neves.

În 2010, Romario a fost ales deputat federal, iar înainte de actualele alegeri s-a opus organizării Cupei Mondiale de către Brazilia (despre Sepp Blatter, șeful FIFA, a spus că este un hoț și un corupt), denunțând cazuri de corupție și reclamând risipirea banului public. Sume uriașe au fost investite pentru construirea de stadioane de fotbal, în detrimentul școlilor, spitalelor și a îmbunătățirii transportului public.

Urmărește-ne pe Google News