Cu opt sportivi din cei 24 calificaţi la Jocurile Olimpice de la Soci (Rusia), bobul este sportul în care România are cea mai bună reprezentare la competiţia care va debuta vineri.
Componentă a echipajului de două persoane, alături de Andreea Grecu, Maria Adela Constantin mărturiseşte că prezenţa ei la cea mai importantă competiţie polisportivă de iarnă este împlinirea celui mai frumos vis.
Impresionată de peisajele şi bazele din staţiunea aflată în nordul Mării Negre, tânăra legitimată la CSO Sinaia nu se teme de ameninţările teroriste.
“Atmosfera aici este caldă şi primitoare, chiar dacă suntem controlaţi zilnic când intrăm şi ieşim din baze. Suntem păziţi foarte strict, ca la zdup!”.

Vrea un loc în primii 15

Cum echipajul feminin de bob două persoane este foarte tânăr, obiectivul este de a avea patru coborâri constante şi curate.
“Dacă am termina între primele 15 ar fi deja o performanţă. Suntem cel mai tânăr echipaj şi singurul de junioare. Faptul că mă aflu în compania unor sportivi atât de valoroşi mă ambiţionează şi poate că pe viitor mă voi bate şi eu la o medalie”, ne-a mărturisit Maria Adela, care a ajuns să practice bobul la sugestia antrenorului ei de la atletism, Răzvan Stănescu.
“De mică urmăream cursele în canalul de gheaţă, iar dintre cele trei discipline bobul mi-a plăcut cel mai mult. În 2012, am câştigat concursul şcolii de pilotaj şi am fost desemnată cea mai bună începătoare”. Adela Constantin şi Andreea Grecu vor debuta în competiţie marţi, 18 februarie.

Urmărește-ne pe Google News