Marian Drăgulescu a câștigat bronzul la sol, la Cupa Mondială de la Doha, unde sportivul va evolua şi în finala de la sărituri.
În finala de la sol, Marian Drăgulescu a intrat primul şi a fost notat cu 14,100, cu care a obţinut medalia de bronz. Pe podium au mai urcat Chia Hung-Tang (Taipei, 14,366, medalie de aur) şi Milad Karimi (Kazakhstan, 14,266, medalie de argint).
În calificările la acest aparat, Drăgulescu a fost tot al treilea (14,000).
La feminin, România va avea o singură reprezentare în finale: Cătălina Ponor la bârnă. Ea s-a calificat de pe locul 2 (nota 13,766), însă a ratat la sol (11,966), la fel ca şi Olivia Cîmpian, care a primit nota 11,833 la acelaşi aparat.
Finala la bârnă va avea loc sâmbătă, tot atunci urmând să ia startul şi Marian Drăgulescu în finală la sărituri.
În urmă cu o săptămână, la Cupa Mondială de la Baku, Cătălina Ponor a obţinut medaliile de aur la sol şi bârnă.
La finalul acestei săptămâni va concura şi Larisa Iordache într-o competiţie găzduită de St. Etienne.
Gimnaştii tricolori se pregăteste pentru Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, programate între 19-23 aprilie.
Tragerea la sorţi a ordinii de intrare în concurs la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca, între 19-23 aprilie, a adus gimnastelor tricolore repartizarea în subdiviziunea 2, urmând a debuta la sol, precum şi în subdiviziunea 4, la sărituri, iar băieţilor, subdiviziunilor 2 şi 3, cu debut la bară fixă.
Fetele vor debuta la sol alături de reprezentantele Islandei şi Ucrainei, respectiv la sărituri cu gimnaste din Ucraina, Rusia, Islanda, iar băieţii la bară fixă, cu gimnaşti din Georgia, Germania şi Italia (subdiviziunea 2), respectiv cu sportivi din Lituania, Danemarca şi Armenia (3).
La feminin, România va fi reprezentată de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, iar la masculin au fost desemnaţi gimnaştii Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, Laurenţiu Nistor şi Vlad Cotuna.
Potrivit listei de înscriere, aceştia vor evolua la aparate după cum urmează:
Feminin: sărituri şi paralele – Cîmpian, Crişan, Iordache; bârnă şi sol – Cîmpian, Crişan, Iordache, Ponor. Antrenori: Nicolae Forminte, Cristian Moldovan, Matei Stănei.
Masculin: sol – Drăgulescu, Băţagă, Ursache, Ghiuzan; cal cu mânere – Băţagă, Ursache, Nistor; sărituri – Drăgulescu, Băţagă, Ghiuzan; paralele şi bară fixă – Cotuna, Nistor. Antrenori: Ionuţ Corlaci, Ioan Suciu, Vasile Vug, Liliana Cosma.
Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a 2-3 medalii.
La Campionatele Europene de gimnastică artistică individuale, de la Cluj-Napoca, programate între 19-23 aprilie, vor participa 274 de gimnaşti se vor afla în competiţie, 168 gimnaşti şi 106 gimnaste, care vor lupta pentru cele 12 medalii de aur (7 la masculin şi 5 la feminin).