Azi, pe site-ul oficial al echipei, au apărut din nou culorile tradiţionale ale echipei-fanion a Banatului, alb şi violet, vechea stemă şi denumirea de Politehnica „Timişoara”.

„Eu nu mai ocup de administrarea echipei Politehnica Timişoara de trei luni. Nu ştiu ce au făcut pe site cei de la Timişoara şi nu mă mai interesează”, a confirmat Zambon. Conform cotidianului Ziua de Vest, tranzacţia s-ar fi realizat în schimbul a 50.000 de euro.

Scandalul „Poli” a început în 1999. Atunci, supăraţi pe Claudio Zambon, care nu investise în echipă suma pe care o promisese, edilii timişoreni au format o nouă echipă, AS Politehnica Timişoara. În 2000, clubul fondat de autorităţile locale a primit locul nou-promovatei Fulgerul Bragadiru, mutată de Anton Doboş, cu jucători cu tot, în Banat. Noua entitate primeşte denumirea de Poli AEK Timişoara, după asocierea cu membrii fondatori ai FC Politehnica, dar este schimbată în FCU Politehnica Timişoara, după ce a fost vândută către firma Balkan Petroleum, condusă de Marian Iancu. În 2002, echipa italianului retrogradează în liga a treia şi este mutată la Bucureşti.

Litigiul dintre cele două părţi, ambele condsiderându-se continuatoarea vechii Poli Timişoara, a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, care i-a dat dreptate lui Zambon. În 2007, echipa lui Iancu şi-a schimbat numele în FC Politehnica Ştiinţa 1921 Timişoara, dar TAS a considerat că denumirea e uşor de confundat cu cea a clubului ajuns în Liga a IV-a Bucureşti.  Cum termenul limită pentru schimbarea numelui era data de 30 iunie 2008, iar clubul putea fi exclusă din Cupa UEFA, competiţie în care se calificase la finalul sezonului 2007-2008 al Ligii I. În consecinţă, de la această dată, clubul a fost redenumit Fotbal Club Timişoara, iar culorile oficiale clubului au devenit mov-alb-negru.

 

Urmărește-ne pe Google News