La turneul challenger de la Bangkok (Thailanda), jucătorul de tenis în vârstă de 26 de ani s-a calificat miercuri dimineață în sferturile de finală, după 6-4, 6-1 cu cehul Zdenek Kolar (AICI, tabloul de concurs).

Asta după ce, în primul tur, trecuse thailandezul Warit Sornbutnark – beneficiarul unui wild-card, scor 6-2, 6-0. Așadar, niciun set pierdut și doar 7 game-uri cedate în noul an de Copil. Întrecerea de la Bangkok se dispută pe hard.

Copil, cap de serie numărul 3 la competiția dotată cu premii totale în valoare de 50.000 de dolari plus ospitalitate (cazare și mic dejun asigurate de organizatori) și locul 132 ATP, și-a asigurat un premiu de 1.460 de dolarfi și 15 puncte ATP.

Pentru un loc în semifinale, arădeanul se va duela cu germanul Maximilian Marterer, care s-a chinuit teribil, în ”sferturi”, cu britanicul Lloyd Glasspool, scor 6-7 (8), 6-4, 6-3. Marterer este fasvorit 7 la Bangkok și ocupă locul 176 ATP.

Marius Copil a fost calificat în ”sferturi” și la dublu, unde a făcut pereche cu estonianul Jurgen Zopp. Cei doi au înfruntat, tot azi, perechea franceză Gregoire Barrrere – Jonathan Eysseric. Francezii s-au impus cu 3-6, 6-3, 10-8. Disputarea acestei faze le-a adus celor doi sumsa de 640 de dolari și 15 puncte ATP.

Copil s-a pregătit dur în aceată iarnă, la Poiana Brașov și în București, la clubul lui Ion Țiriac, pentru a fi în formă la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, programat în perioada 16-29 ianuarie. Visul lui Copil este să intre în Top 100.

Urmărește-ne pe Google News