Libertatea: MM Stoica, dar şi alţi oameni de fotbal spun că Vasluiul este una dintre favoritele la titlu…
Marius Lăcătuş: Mai este mult până departe. Pentru noi a început seria de foc. Am bătut CFR Cluj, dar vin la rând Steaua, Oţelul şi Dinamo, meciuri hotărâtoare pentru poziţia pe care o vom ocupa la sfârşitul turului. Deocamdată, luăm fiecare meci în parte şi încercăm să ne impunem stilul de joc şi să învingem.

Care este secretul parcursului bun?
Nu există nici un secret. În primul rând, este vorba de o valoare ridicată a lotului. Nu pot exagera, spunând că este cel mai bun din România, dar fotbaliştii de la Vaslui sunt maturi, cu experienţă. Mai există câteva posturi care ar trebui acoperite, dar nu-mi place să vorbesc în presă despre problemele interne ale echipei. În al doilea rând, este vorba de multă muncă, de conştiinciozitate la antrenamente şi de dorinţa de a realiza performanţă.

Este mai linişte la Vaslui decât la Steaua?
La Vaslui este o atmosferă normală, nu tensionată, nici prea lejeră. În ciuda celor ce s-au scris în presă, mie mi-a fost foarte bine şi la Steaua. Chiar dacă rezultatele nu au fost cele dorite, eu am avut cu Gigi Becali o relaţie normală, ca între un patron şi un antrenor. Aceeaşi atmosferă bună există şi la Vaslui, între domnul Porumboiu şi mine.

Vine meciul din Ghencea…
Eu sper să bat. Ştiu că fanii ar dori altceva, da, mă iubesc, dar eu sunt profesionist şi iubesc azi locul în care muncesc acum! Cred că toată lumea ştie ce înseamnă pentru mine când ajung pe Ghencea. Steaua este sufletul meu, dar încerc să scot maximum de la acest meci. Lumea trebuie să vadă că eu încerc să fac tot ceea ce ţine de mine pentru a învinge, ca să nu creadă nimeni că eu nu doresc victoria pe Ghencea.

Nu vă e frică de Steaua?
Nu mi-a fost teamă de nimeni niciodată.

Veţi fi campioni de toamnă?

Obiectivul nostru e să ne clasăm pe podium la finalul campionatului pentru a avea şanse de a prinde un loc de cupă europeană. Returul va fi unul infernal. Suntem şi în semifinalele Cupei şi va fi un sezon de foc.

Incindent cu Dani
Legat de incidentul de după fluierul de final al primelor 45 de minute ale meciului cu CFR, atunci când a avut o discuţie mai aprinsă cu Dani, Lăcă a spus că nu a fost vorba de nimic serios, ci că doar încerca să-l calmeze pe jucătorul clujenilor: “Eu nu prea discut cu antrenorul echipei adverse. A fost o discuţie cu Dani, vizavi de faptul că eu sunt antrenor, locul meu e pe bancă, iar el e jucător, şi trebuie să stea pe teren”.

«E vulturul de pe stemă»

Mihai Stoichiţă, antrenorul Stelei, s-a referit la duelul cu Marius Lăcătuş de etapa viitoare: “Meciul cu FC Vaslui nu va fi un duel între mine şi Lăcătuş, ci un meci între Steaua şi FC Vaslui. Lăcă este simbolul Stelei, vulturul de pe stemă. Din păcate, cei care îi scandează acum numele strigau altceva anul trecut”.

Câte 10.000 € pentru lideri

Adrian Porumboiu îi laudă pe jucătorii lui Lăcătuş, care vor încasa o primă de câte 10.000 de euro pentru că au ajuns pe primul loc: “Cu CFR Cluj, am făcut cel mai bun joc de până acum în acest tur şi merităm locul în campionat. Sperăm să ne facem în continuare jocul şi să rămânem pe podium”.

«E vulturul de pe stemă»

Mihai Stoichiţă, antrenorul Stelei, a spus referitor la întâlnirea cu Marius Lăcătuş din etapa viitoare: “Meciul cu FC Vaslui nu va fi un duel între mine şi Lăcătuş, ci un joc între Steaua şi FC Vaslui. Lăcă este simbolul Stelei, vulturul de pe stemă. Din păcate, cei care îi scandează acum numele strigau altceva anul trecut”.

Urmărește-ne pe Google News