Românul a spus atunci că, de când a fost ales la conducerea SportAccord, a încercat să dezvolte o colaborare constructivă cu CIO și cu președintele său Thomas Bach. ”Din nefericire, ea nu a devenit niciodată o realitate”, a subliniat Vizer, care reproșasem de asemenea forului internațional olimpic, faptul că a blocat dezvoltarea unor evenimente multisport și a estimat că Agenda 2020, adoptată de Bach, „nu aduce aproape niciun beneficiu sportului, federațiilor sau sportivilor”. Vizer ceruse ca mai multe venituri să fie direcţionate de CIO către sportivi, mai ales către cei aflaţi în suferinţă, şi renunţarea la festivităţile pompoase în care se cheltuie sute de milioane de dolari: „În peste 100 de ţări ale lumii, sportul este în mizerie. Sportivilor le lipsesc elementele de bază necesare – produse alimentare, medicamente, echipamente, facilităţi de preparare şi posibilitatea de a participa la competiţii. Una dintre marile întrebări ale sportului de azi este cât de mult ar trebui să continuăm să investim în clădiri şi infrastructuri şi cât de mult în oameni? Mai mult: de ce investesc sute de milioane de dolari în ceremonii de deschidere şi de închidere, în timp ce milioane de sportivi trăiesc în foame şi nu au nici o şansă în sport din cauza lipsei de condiţii adecvate?”.
La scurt timp după ce Vizer luase această poziție, mai multe federații sportive internaționale importante și-au anunțat retragerea din SportAccord. Totodată, Comitetul Olimpic din Peru a anunțat deunăzi că renunță la organizarea World Combat Games din 2017.
SportAccord este o organizație internațională fondată în 1967 și recunoscută de către Comitetului Internațional Olimpic. Cu sediul la Lausanne, ea grupează forurile sportive internaționale.