Lusitanii porneau ca mari favoriți, însă au făcut cel mai slab meci din turneu. Trimis pe teren abia în minutul 52, starul Cristiano Ronaldo, care a egalat sâmbătă recordul mondial de selecţii în echipa naţională (196 de meciuri), a irosit șansa egalării în ultimele minute.

Portughezii au dominat autoritar, au semnat și o transversală (Bruno Fernandes, în prelungirile primei reprize), însă n-au putut trece de portarul Bounou și de „zidul” din fața sa.

Chiar și în înferioritate, după eliminarea lui Chedira, două avertismente, în minutele 90+1 și 90+3, africanii au rezistat eroic.

Cristiano Ronaldo, eliminat de la CM

Africanii au marcat golul istoricului succes în minutul 42, prin Younes En Nesyri. Cu o detentă incredibilă, atacantul de la Sevilla i-a devansat pe portarul Diogo Costa și pe Dias și a trimis în poartă, cu capul, la centrarea lui Ziyech.

În optimi, „Leii din Atlas” produseseră alt „șoc”, depășind Spania, 0-0, 3-0 după lovituri de departajare. Marocanii au câștigat o grupă din care au mai făcut parte Croația (0-0), Belgia (2-0) și Canada (2-1).

Selecționerul Walid Regragui, purtat pe brațe de elevii săi

Naţionala marocană a scris istorie la Cupa Mondială, calificându-se în semifinale, unde va întâlni învingătoarea din ultimul sfert de finală, Anglia – Franţa.

Marocul atinsese „optimile” Mondialului din 1986. Atunci Germania a eliminat echipa lui Zaki, Krimau, Khairi și Bouderbala.

Marocanii s-au dăruit exemplar

Camerun (1990), Senegal (2002) și Ghana (2010) atinseseră faza sferturilor de finală la CM.

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News