„Vrem să dăm tot ce putem mai bun, terenul de zgură este foarte bun, cel mai bun să câştige! Ambele echipe au avut rezultate bune pe zgură. Ne simţim bineveniţi la Cluj”, a adăugat Martina Hingis, citată de Agerpres.
La rândul său, căpitanul nejucător al Elveţiei, Heinz Guenthardt, a declarat că echipa sa îşi propune să controleze partida şi să câştige meciul cu România.
„Vrem să încercăm să controlăm partida, ţinta noastră este să câştigăm trei puncte în partida cu România, suntem motivaţi”, a subliniat Heinz Guenthardt.
Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Heinz Guenthardt a mai spus că îi recomandă Simonei Halep ca, dacă vrea să rămână numărul unu mondial, „să îşi conserve energia, să se concentreze să rămână sănătoasă, pentru că în tenis contează mult acest lucru”.
Lotul echipei Elveţiei pentru acest meci le cuprinde pe Timea Bacsinszky (46 la simplu, 136 la dublu), Viktorija Golubic (115 la simplu, 71 la dublu), Jil Teichmann (135 la simplu, 209 la dublu), Patty Schnyder (149 la simplu). Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, va reveni după o pauză de şapte ani în echipa de Fed Cup a Elveţiei, pentru meciul cu România.
Simona Halep (1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (40 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu şi de antrenoarea Alina Tecşor la echipa României.
Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.
În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.
România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa.
Elveţia s-a impus în 1979, în turul al doilea al Grupei Mondiale, la Madrid, cu 2-1, în 1983, în aceeaşi fază a competiţiei, la Zurich, şi în 2010, în Grupa I a zonei Europa-Africa, scor 2-1, la Lisabona.