”Te simți sexy după un masaj cu făcălețul”, spune glumind Ionuț Zincă. Altetul român, de două ori medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale și Campionatele Europene de Alergare Montane, al doilea skyrunner din lume (alergare montană în condiții extreme) și totodată unul dintre cei mai buni orientariști de pe glob, se lasă pe mâna unui italian la finalul unei zile în care a tras ca nebunul pe munți, antrenându-se.

Giorgio Presenti, maseurul care folosește făcălețul să-l repună pe picioare pe român, a lucrat de-a lungul timpului la mai multe echipe de fotbal din Serie A.

”Face masaj de 22 de ani. Știe ce face foarte bine și normal că poate să facă și fără făcăleț”, ne povestește Zincă.

Bățul gros și neted folosit la întinderea foii de aluat sau la mestecatul mămăligii se transformă într-o rolă de masaj care în mâinile unui profesionist poate face minuni. Presiunea exercitată de ustensila din bucătărie încălzește mușchiul, îl face mai flexibil, sporește circulația sângelui și astfel senzația dureroasă este ameliorată și refacerea musculară grăbită.

”E forță cu făcălețul. Ești făcut uniform. Dă rezultate!”, adaugă sportivul prahovean care acum este în cantonament la Piatra Arsă.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Urmărește-ne pe Google News