Spania este în Sărbătoare. În finala Campionatului European care s-a disputat, aseară, la Kiev (Ucraina), naţionala iberică s-a impus cu 4-0 (2-0) în faţa Italiei şi a cucerit trofeul pentru a doua oară consecutiv.
După ce s-au studiat la acest Euro în meciul din grupă, încheiat nedecis, scor 1-1, Spania şi Italia au început tare meciul de la Kiev. Ibericii au fost însă mai incisivi şi, după ce S. Ramos (7) şi Xavi (9) nu au nimerit ţinta, Silva (14) a dat lovitura, marcând fulgerător cu capul, în urma unei acţiuni colective. Replica italienilor a venit imediat, dar Casillas a fost providenţial în faţa lui De Rossi (16), respectiv Balotelli (28). Asaltul prelungit al careului advers i-a costat scump pe băieţii lui Prandelli, care s-au trezit conduşi cu 2-0 pe tabelă, după ce Alba, deschis excelent de Xavi, l-a executat pe Buffon. A fost scorul cu care s-a intrat la cabine, chiar dacă Montolivo (44) l-a încercat şi el pe Casillas cu un şut sănătos.
În partea secundă, s-a jucat pe contre, Di Natale (46, 51), respectiv Fabregas (48) ratând din situaţii bune. ”Rezerva” Motta a făcut însă întindere la trei minute de la intrarea pe teren şi a părăsit terenul, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică. A fost momentul decisiv al partidei, spaniolii reuşind să-şi facă în voie jocul şi să mai puncteze de două ori prin Torres (84) şi Mata (87). La final, s-a declanşat fiesta în tribune şi pe teren, iberici sărbătorind cucerirea titlului european pentru a doua oară consecutiv, după cel din 2008! Un succes istoric, la care ibericii adaugă şi Cupa Mondială obţinută în 2010. Și o premieră pentru fotbalul planetar: prima națională care hace tripla CE (2008) – CM (2010) – CE (2012)!

Urmărește-ne pe Google News