Meciul de la Bologna este așteptat cu interes și de scouterii internaționali. Atenția acestora este îndreptată spre fotbaliștii tineri. Atacantul Craiovei, Andrei Virgil Ivan (18 ani), va fi urmărit, în mod special, de trimișii mai multor cluburi din Serie A, care speră ca selecționerul Anghel Iordănescu să-i dea șansa de a evolua. Ivan s-a declarat un fan al fotbalului din Serie A.

Italianul Alessandro Acri, ex- Fiorentina și AC Milan, în prezent conducătorul unei agenții de management, scouting și fonduri de investiții din Hamburg – Germania, a precizat pentru SportNews.ro că monitorizează foarte atent fotbaliștii tineri din România.

”Mă simt obligat să dau un nume, care presupun că va fi dorit la nivel european. Florin Tănase (21 de ani) reprezintă o perspectivă interesantă, în opinia mea”, a punctat Alessandro Acri, care confirmă, într-un fel, spusele Gică Hagi.

Alessandro Acri colaborează bine cu agentul român Virgil Colfescu, stabilit la Florența

Agentul italian îl vede pe atacantul Viitorului în lotul naționalei pentru Euro 2016. Acri îi face lobby și vârfulului George Pușcaș (19 ani), de la Bari.

”De la partida Italia – România, trebuie să ne așteptăm la o întâlnire adevarată. Naționala României este o selecționată bună, formată din tineri foarte interesanți.

La Euro 2016, presupun că selecționata României are șansele sale să facă o impresie bună. Rămâne doar de văzut care vor fi alegerile selecționerului, ce rol va avea fiecare, dar cred că unele elemente nu pot lipsi, în ciuda vârstei fragede.

George Pușcas și Florin Tănase, de exemplu, plus alți tineri care pot face diferența, nu atât prin experiența internațională, cât prentru faptul că își doresc să demonstreze ce pot și să se afirme la nivel european”, a comentat Alessandro Acri, despre care s-a scris, în 2013, că s-a întâlnit cu Laurențiu Reghecampf pentru a discuta despre un posibil transfer al lui Vlad Chiricheș de la Steaua la AC Milan.

”Nu am discutat niciodată nici cu fostul său club, nici cu cineva din anturajul său, pentru un posibil transfer al lui Vlad Chiricheș la fostul meu club, AC Milan. Nu intra în competențele mele să discut cu jucătorii de la prima echipă și nici nu mi-am permis vreodată să o fac.

Erau și sunt în interiorul clubului, Milan, persoane care se ocupau cu negocierile cu prima echipă, eu mereu m-am ocupat de activitatea competitivă a zonei de tineret Scouting internațional , nimic mai mult.

Desigur că, mereu am considerat jucătorul, ca având un profil foarte interesat și adaptat fotbalului italian, dar niciodată nu m-am interesat de el, nefiind de competența mea. Vlad la Napoli ar avea șansele sale să arate ce poate, e într-o formă fizică bună, picior bun și cu puțină adaptare tactică la fotbalul italian cred că ar putea să devină un jucător de prim nivel”, a conchis Acri.

Alessandro Acri despre:

Ciprian Tătărușanu (Fiorentina): ”Cu siguranță, reprezintă un portar de încredere cu experiență internațională și o bună personalitate, meritul lui Gigi Becali este că a crezut în el la început și, mai ales, că l-a folosit ca portar titular”.

Ștefan Radu (Lazio): ”Este unul dintre jucatorii români din Italia pe care îi stimez enorm. Tăcut, dar știe întotdeauna să fie pregătit când se apelează la el. Are multă experiență acum, și la Lazio reprezintă o siguranță. Este unul dintre acei jucători pe care toți manageri ar vrea să îl aibă, sper ca pe viitor sa pot sa manageriez un moștenitor de-al său.

George Pușcaș (Bari): ”Am încercat să-l aduc la AC Milan în ianuarie 2012, după ce l-am văzut personal de mai multe ori la fostul său clubul și la naționala U16-17. Din păcate, în acel moment operațiunea nu a fost posibilă.

Este un mare regret al meu, pe care îl voi purta mereu cu mine! Are prestații fizice și atletice bune, o bună calitate tehnică și e pregătit psihic pentru fotbalul italian. Un băiat foarte serios. Va face mult bine, nu doar la Bari, dar sunt sigur că viitorul său apropiat va fi Inter”.

George Puşcaş

Ianis Hagi (Viitorul): ”În ciuda vârstei fragede, demonstrează, că este un jucător de înalt nivel, niciodată timid, dar cu personalitate și calitate tehnică importantă. Cred că Fiorentina a făcut o mare investiție pentru viitorul său și al băiatului. Apoi, acasă are un mare exemplu, tatăl, pe care îl stimez foarte mult pentru ceea ce face, lansând tineri foarte interesanți. Hagi face ceea ce toate cluburile europene ar trebui să facă, inclusiv cele din Italia!”.

Ianis Hagi (17 ani) nu are complexe în faţa jucătorilor experimentaţi din Liga 1

Denis Alibec (Astra Giurgiu / ex-Inter, ex-Bologna): ”Cred ca are un profil bun, îl cunosc de mulți ani și cred că a avut un mix de ghinioane în Italia și de situații care nu i-au permis să își atingă obiectivele. Apoi, dacă nu va fi fotbalul italian, o să aibă cu siguranță loc în altă parte, merită o șansă!”.

Conexiunile din fotbalul românesc: ”Am multe contacte în România, care îmi permit să ajung repede la elementele pe care noi le considerăm interesante. Sunt mulți tineri de urmărit cu atentie în campionatele de juniori. Să dau un nume ar fi destul de incorect față de toți copiii care cred într-un vis, că într-o zi vor deveni jucători profesionisti sau chiar la nivel international.

Pot să vă spun că am acontat cu avizul meu și al staff-ului, care a vizionat de mai multe ori jucătorul, unul dintre cele mai mari talente românești. Singurul detaliu pe care vi-l pot spune e faptul că este vorba de un atacant central din anul 2002, o să auziți vorbindu-se de el foarte curând!”.

Fotbaliștii români din Italia: ”Cu siguranță se adaptează ușor, mai întâi de toate, datorită asemănării dintre cele două limbi, ambele fiind limbi latine. În al doilea rând, sunt pregătiti din punct de vedere fizic și atletic. Din punct de vedere mental, majoritatea au dorința și determinarea de a se impune. Ce le lipsește? Deseori trebuie să se perfecționeze din punct de vedere tehnic.

De aceea, cluburile italiene ar trebui să își asigure obiectivele pe teritoriul României, înainte de împlinirea vârstei de 16 ani a jucătorilor, invitându-i în timpul stagiunii sportive, pentru a-i face pe băieți „să guste” din fotbalul italian și să garanteze o adaptare treptată, pentru viitoarele transferuri. Astfel, acest traseu le va permite jucătorilor să se simta acasă în Italia, chiar înainte să se transfere”.

Cum lucrează: ”Manageriez o echipă de prim nivel formată din profesioniști ce provin din toată Europa și America de Sud. Suntem prezenți atât în ceea ce privește tinerii, cât și jucătorii de la primele echipe din cele mai importante competiții internaționale. Avem un sistem analitic personal și un software pentru ceea ce privește Scouting, care ne permite să monitorizăm video mai mult de 50 de meciuri pe săptămână.

Avem două baze în America de Sud, respectiv în Columbia și în Argentina, unde doi colaboratori monitorizează zilnic jucătorii din aceste țări, dar și din țările vecine, iar apoi îmi trimit un raport săptămânal cu talentele prezente pe acele teritorii”.

Câți jucători are sub contract: ”Momentan ne ocupăm de 28 de jucători U15 și prima echipă și toți fac parte din echipele naționale. În timp, datorită relațiilor internaționale, am creat și am intensificat o rețea de relații, care astăzi ne permit să fim competitivi și să cunoaștem mai întâi de toate, obiectivele cele mai interesante chiar și ale cluburilor europene importante, care sunt clienții noștri, care se adresează noua pentru a-și dezvolta monitorizarea scouting”.

Monitorizarea juniorilor între 12 și 16 ani: ”Lucrez la o bază de date completă cu analize video și rapoarte referitoare la meciuri și jucători, care au legatură doar cu tinerii jucători între 12 și 16 ani. Astăzi, acest produs nu există pe piața mondială, cred că va deveni un punct de referinșă pentru cluburile europene importante, și un mod de cunoaștere, ce permite cluburilor să renunțe la călătorii pentru a descoperi tinere talente, utilizand astfel economiile pentru a-și îndeplini obiectivele fără a pierde timpul”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News