„Pare că a fost oprire cardiacă probabil fără oprire respiratorie, care a avut nevoie de șoc electric pentru defibrilare. În termeni medicali, ritm ECG de tip fibrilație ventriculară sau tahicardie electrică fără puls”, a declarat medicul ATI pentru gsp.ro.
N-am cronometrat, dar mi s-a părut că a durat ceva timp resuscitarea. Având în vedere că la ieșirea de pe teren era vigil (n.r. treaz), respira spontan cu masca de oxigen, cu mișcări coordonate, mă aștept să fie bine. Să vedem ce spun și buletinele medicale.
Medic ATI din România:
Medicul susține că a fost surprins de lipsa ambulanței pe teren, deși, cel mai probabil, aceasta era pe tunelul de la unul dintre colțurile stadionului Parken.
„M-a surprins că nu am văzut-o mai aproape. Am citit regulamentele FIFA și se spunea clar că ambulanța trebuie să fie «on-site», pe stadion. Ambulanța n-a apărut deloc, el a fost dus la ambulanță. Ambulanțele sunt importante aproape, deoarece sunt unități mobile de terapie intensivă. Au tot ce trebuie – dacă era cazul să fie intubat, prins linie venoasă, aspirat secreții”, susține medicul.
Medicul a afirmat însă că sigur că organizatorii „au respectat toate regulile”.
Într-un document referitor la stopurile cardiace pe teren, FIFA specifică faptul că o ambulanță „on-site” (la fața locului) cu echipaj pregătit și echipament medical complet „trebuie să fie disponibilă la stadionul de fotbal pentru toate meciurile”.
Meciul Danemarca – Finlanda a fost întrerupt, sâmbătă seară, în minutul 42, după ce fotbalistul danez Christian Eriksen a căzut pe gazon. El a avut nevoie imediat de îngrijiri medicale, fiind resuscitat mai bine de trei minute. După ce sportivul a fost stabilizat de către medici și transferat la spital, meciul a fost reluat.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!