E un super merci, o reeditare a finalei din 2002, câștigată de echipa lui Ronaldo și Rivaldo contra lui Kahn & co. Incredibil, diseară va fi doar a doua oară când cele două formaţii sunt adversare directe la Cupa Mondială! Selecao are cinci trofee mondiale (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), Germania – trei (1954, 1974, 1990).

Fără Thiago Silva, suspendat, și fără Neymar, accidentat, brazilienii caută metode pentru a se încuraja în cursa lor spre titlul mondial. Mai nou, pe avionul oficial al selecţionatei Braziliei a fost imprimat un mesaj de susţinere pentru Neymar, jucătorul vedetă al acestei echipe care s-a accidentat în meciul contra Columbiei şi care nu va mai putea participa la restul competiţiei, a anunţat luni compania aeriană Gol.

Vopsit în culorile selecţionatei braziliene, avionul poartă în prezent şi mesajul ‘#éTóiss, expresie frecvent folosită de Neymar cu prietenii săi pe reţelele sociale. Aceasta este o adaptare a unei expresii colocviale care înseamnă ‘noi suntem, întrebuinţată mai ales de tinerii brazilieni pentru a-şi exprima încrederea în colegi şi prieteni.

La acest mesaj a recurs şi preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, pentru a-l încuraja pe Twitter pe marele jucător. La fel au procedat şi alţi mii de suporteri brazilieni.

 

„Meciul cu Germania este unul foarte important. Nu jucăm doar pentru noi și pentru țară, sau pentru toți pe care i-am făcut deja să viseze, ci jucăm puțin și pentru Neymar, pentru tot ceea ce a făcut pentru noi. Chiar dacă a plecat, Neymar a lăsat mult din el alături de noi și a luat multe de la noi. Însă s-a încheiat această fază de implicare, de tristețe. După ce s-a mai liniștit, Neymar ne-a putut spune că și-a făcut treaba care îi revenea, iar noi, din momentul în care am înțeles că nu îl vom mai avea alături, a trebuit să ne gândim cum să ne facem partea noastră de muncă. Motivația suplimentară pe care trebuie să o avem vine din faptul că depășim o etapă cu fiecare meci”, a declarat selecționerul Luzi Felipe Scolari în cursul unei conferințe de presă.

Scolari a adăugat că Neymar va avea „un înlocuitor special, care va intra într-un moment special”, însă a refuzat să dezvăluie numele jucătorului respectiv. „Uneori, înlocuitorul este mai special decât cel care se află deja pe teren, pentru că este cel care face diferența. Neymar ne va lipsi, însă avem un grup capabil să depășească această dificultate și să-și continue drumul”, a mai spus selecționerul Braziliei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News