Potrivit site-ului FRF, naționala Serbiei este considerată și cea mai valoroasă dintre echipele aflate în urna a doua valorică, a treia a competiției. Întregul lot are o cotă de piață de 231,25 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, spre deosebire de România – 55,95 milioane de euro.

Mihai Stoichiţă speră să le poarte noroc tricolorilor la tragerea la sorţi. Serbia, Grecia sau Norvegia sunt echipele de evitat.

Tricolorii vor fi cap de serie în divizia a treia, dar tot pot da peste echipe periculoase, precum Grecia, Serbia, Norvegia sau Muntenegru.

„Nu trebuie să fiu eu norocos, băieții trebuie să fie norocoși, să cadă într-o grupa bună și cât mai ușoară. Asta îmi doresc, ca să nu se speculeze”, a spus Mihai Stoichiță.

Cosmin Contra are obiectiv, calificarea naţionalei la Euro 2020. 

Pentru tragerea la sorți, seria C este împărțită în următoarele urne valorice:

Urna 1: Ungaria, ROMÂNIA, Scoția, Slovenia

Urna 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia

Urna 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda

Urna 4: Cipru, Estonia, Lituania

Partidele se dispută tur-retur, în septembrie, octombrie și noiembrie 2018.

Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare din Liga Națiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți).

Câștigătoarea se califică la Euro 2020.

LIVE BLOG Tragerea la sorți, Liga Națiunilor 2018. Naționala României își află adversarii pe 24 ianuarie. Primul pas spre Euro 2020.


Citește și: Crimă într-un coafor din Dâmbovița. Un subofițer MApN și-a ucis iubita din gelozie

Urmărește-ne pe Google News