Din cauza terenului înghețat de la Tg. Mureș, fotbaliștii de la Pandurii au refuzat să mai iasă de la vestiare la partida cu ASA, iar arbitrul Marius Avram a abandonat meciul, fluierând finalul în minutul 48, la 2-0 pentru gazde.

”Am primit multe telefoane de la jucătorii Pandurilor și suntem alături de ei. Vom milita ca gruparea gorjeană să fie nu fie penalizată sau depunctată! Fotbaliștii merită felicitați pentru gestul lor! Integritatea coroporală le era pusă în pericol. Mulți sunt jucători tineri, se puteau accidenta grav pe acel patinoar. Îi vom apăra până în pânzele albe, iar cea mai bună dovadă și probă va fi caseta video a partidei”, a spus Hulubei, la Sport Total FM.

”Stați liniștiți că nici după moartea lui Ekeng nu s-a schimbat nimic”

Oficialul nu-și explică de ce arbitrul Marius Avram a dat drumul partidei: ”Și el a avut mari probleme, a alunecat de câteva ori, își putea fractura brațul”.

Hulubei a amendat larghețea manualului de licențiere: ”De ce unor echipe li se permite să aibă stadioane omologate din moment ce n-au instalație de încălzire? Sau o au formal, fără să poată fi folosită. O să propun discuției această temă în Comitetul Executiv FRF, unde sunt membru, și nu vreau răspunsuri de genul că ”merge și așa, ce, vrei să rămânem fără echipe de fotbal în Liga I?”. Stați liniștiți că și după moartea lui Ekeng degeaba am vorbit, lucrurile au rămas la fel ca înainte!”.

Hulubei: ”Să le dea crose, patine și pucuri!”

Liderul AFAN a făcut haz de necaz și a transmis mesajul sindicatului fotbaliștilor din România pentru jucătorii Pandurilor: ”Tot în Comitetul Executiv, dacă nu se rezolvă nimic cu instalația de încălzire, o să solicit ca fiecare fotbalist să fie dotat cu patine și cu crose, iar cluburile să primească pucuri. S-o dăm păe hochei pe gheață dacă nu merge altfel!”.

Hulubei susține că nu știe paragraful regulamentar conform căruia meciul s-ar putea rejuca: ”Cred că s-ar putea disputa doar repriza a doua. Vom vedea. Cert e că dacă Marius Avram nu dădea drumul jocului, avea de suferit ASA Tg. Mureș. Însă, și așa, cred că o dădeau pe caz de forță majoră”.

Regulamentul spune clar că arbitrul poate decide să nu dea startul unui joc, dacă terenul este impracticabil. Decizia îi aparține în totalitate, dar Marin Condescu, unul dintre membrii Adunării Generale a Acționarilor de la Pandurii, a declarat că centralul Marius Avram i-a transmis că nu există o literă de regulament care să îi permită să amâne meciul.

Ce spune articolul 43, din ROAF

Articolul 43 din ROAF, intitulat „Teren de joc impracticabil”, îl contrazice pe Marius Avram, iar acest lucru a fost semnalat și de antrenorul de la ACS Poli Timișoara, Ionuț Popa. 

„Arbitrul a căzut de două ori, s-a dat peste cap. Ăla e teren impracticabil! Impractibilitatea se constată și se declară numai de către arbitrul jocului. De ce nu s-a oprit jocul? Acel joc, Botoșani – Tg. Mureș și CFR Cluj – ACS Poli Timișoara nu ar fi trebuit să se joace deloc. De ce arbitrii nu respectă ROAF?”, a spus Ionuț Popa, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

„Când jucătorii patinau, ce trebuia mai mult? Am jucători de 24-25 de ani, cu perspective în fotbal, care și rup un picior sau își termină ligamentele la un astfel de joc? Cine îi plătește, dacă își termină cariera?”, a mai spus antrenorul de la ACS Poli Timișoara.

„Noi mergem la meci, o să discut cu arbitrul problema. Am pe telefon, mi-am notat exact și îi arăt. Am mai pățit cu un arbitru la Iași, când s-a oprit nocturna și a spus că avem 30 de minute. Eu i-am spus că sunt 60 de minute, el a oprit meciul și am câștigat noi contestația”, a adăugat Ionuț Popa, la DigiSport.

Citiți și

Șmecherite pe vremea lui Dumitru Dragomir, instalațiile de încălzire a terenurilor îngheață în mandatul lui Gino Iorgulescu / FOTO&VIDEO

Liga 1, etapa 21: ASA Tg. Mureș – Pandurii 2-0. Epoca de gheață! Oaspeții au refuzat să mai iasă de la vestiare din cauza terenului înghețat, iar Avram a fluierat finalul jocului! Reacții

”Trebuia să intrăm! Dacă nu intram, se spunea că se putea juca. Așa, a văzut o țară întreagă că terenul a fost impracticabil. Noi nu am vrut să intrăm de la început, dar am decis să facem lucrul acesta pentru a nu le da motive celor care se pregăteau să spună că se putea juca. Terenul era impracticabil. Mă bucur că suntem sănătoși și că nu ne-am accidentat, deși câțiva colegi au avut mici contuzii.Am vorbit înainte de meci cu domnul Avram și ne-a zis că trebuie să ne luăm adidași cu crampoane multiple. Probabil trebuia să ne luăm adidași cu ventuze. Noi am avut ghete cu crampoane mixte și adidași de sală, am avut tot ce se putea, pur și simplu nu puteai să stai în picioare. Erau porțiuni cu gheață, cred că nu trebuia să dea drumul la meci”, a declarat Ovidiu Herea, la Digi Sport Matinal.

”E foarte dificil să-ți păstrezi echilibrul. Eu am jucat cu două helănci cu bureți pe mine și două perechi de egări (n.r. colanți). Am ceva vânătăi, la genunchi și la antebraț, unde nu am fost protejat. Dodoi și-a luxat mâna, săracul. Atunci am vrut să ieșim de pe teren, încă din prima repriză, din minutul 34. Ceilalți colegi erau plini de vânătăi. Cel puțin Andrei Cordoș poate să confirme. Domnul Avram ne-a spus că terenul e ok, că la Brașov a fost mai rău și s-a putut juca. Cred că nu și-a dat seama că Brașovul era în Liga a 2-a. Inițial, nu am vrut să intrăm deloc, dar nu am vrut să dăm naștere unor discuții inutile, că și cei de la ASA jucau pe același teren. Chiar ne-am întâlnit cu ei într-un mall din oraș și au spus că cel mai bine ar fi să nu se joace. Se vede și pe imagini că domnul Avram alunecă. Trebuia să își dea seama, după căzătura asta, că nu se poate juca. Nu cred că se poate numi fotbal. E patinaj artistic sau hochei”, a spus și Răzvan Stanca.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News