”Au 7-8.000 de oameni în tribune. Pe acele vremuri, orice meci era un eveniment important în oraș. Din fericire pentru noi, față de clubul groazei din București, stadionul era în spațiu deschis. Focul a mocnit până s-a aprins să mistuie tribunele.

A fost panică, nebunie, haos! Am făcut fiecare ce-am putut. Eu eram disperat din cauză că nu-i găseam pe părinții mei! Erau în tribună, veneau la fiecare meci. Fiecare avea sus soție, părinți, frate…

”A ars aproape tot! Am pierdut acte, bani, echipament, tot! Din fericire, nu au fost morți. Doar câțiva răniți, care se aflau în apropierea focului când s-a aprins vâlvătaia. În rest, toată lumea s-a salvat

”Din ce-mi amintesc, gradenele de lemn tocmai fuseseră date cu grund, să arate mai frumos! Dar s-au dus. Meciul cu Poli Iași, care fusese întrerupt în minutul 14, s-a reluat a doua zi, pe același gazon. În locul tribunelor de lemn, care fuseseră tăiate la temelie și izolate, s-a făcut o peluză mică, din fier”, și-a reamintit ”nea Gigi”.

Mulțescu spune că el și jucătorii săi ar fi vrut ca etapa să nu se joace, în memoria victimelor tragediei de la club Colectiv, din Capitală: ”Cui îi ma pasă de sport în aceste momente?! La noi nu se respectă nimic, nici măcar Doliul Național! N-am vrut să reacționez după meciul pierdut la Tg. Jiu, 1-2, dar a fost o decizie nefericită, luată la presiunea televiziunilor! Ca să nu mai spun că nouă ne-a dat tot programul de sâmbătă peste cap. N-am mai plecat dimineață în Gorj, am stat să așteptăm decizia LPF, dacă se joacă sau nu! Am luat-o spre Tg. Jiu târziu, am ajuns seara, am pierdut o zi de antrenament”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News