Legitimat la Dinamo și Rapid, Mihai Donisan (26 de ani) participă astăzi, în jurul orei 12.00, la calificările pentru finala Campionatului European indoor de atletism de la Praga, în proba de săritura în înălțime. El a devenit campion național luna trecută, când a concurat fără să se antreneze foarte mult – timp de cinci săptămâni a urmat un curs pe plan profesional.

Clasat pe locul 11 la ediția de anul trecut a Europenelor în aer liber, Donisan a sărit 2,30 metri în 2013, acesta fiind recordul său personal în sală. Campion la Jocurile Francofoniei în 2009, el a ocupat locul 9 la Mondialele indoor de anul trecut, de la Sopot.

La Naționalele de luna trecută, bucureșteanul a cucerit un nou titlu deși pregătirea lui n-a fost cea mai bună. Cum din atletism nu se câștigă prea mulți bani, Donisan a participat în acea perioadă la un curs de pregătire profesională. ”M-am antrenat, însă nu atât de mult pe cât trebuia. Sunt fericit pentru acest titlu. Nu știu al câtelea este. Sunt bucuros pentru rezultate. Am avut cea mai bună performanță pentru cele trei grand prix-uri. Și-mi arată că sunt foarte bine pregătit pentru aceste Campionate Europene de la Praga. Eu mi-am propus poate mai mult decât o să fie. Îmi doresc o medalie, dar important este să intru în finală și să mă clasez cât mai în față”, ne-a declarat, înaintea plecării în Cehia, atletul pregătit de Vali Ionescu, deținătoare a recordului mondial la lungime în anii 80.

Calificările în proba de săritura în înălțime băieți sunt programate astăzi, la ora 11.30. Ele por fi urmărite la TVR3 și Eurosport.



Urmărește-ne pe Google News