Libertatea: Cum se pot motiva fotbaliştii lui Reghe când echipa este la 14 puncte de locul doi?
Mihai Stoica: Nu-mi fac probleme! Se ştia din decembrie că vom fi campioni şi, cu toate astea, nu ne-am relaxat şi suntem neînvinşi în retur. Probleme sunt doar defensive, la fazele fixe şi la finalizare, deşi se lucrează mult. Accidentarea lui Nikolic şi situaţia lui Adi Rocha au contat enorm.
Îl apără pe Cristi Tănase Veţi continua cu aceeaşi echipă şi dacă Steaua devine campioană cu 4 etape înainte de final sau vor apărea pe teren şi rezervele, chiar şi cu riscul criticilor adversarilor?
Dacă batem Pandurii, mai avem nevoie de un punct. Dacă facem egal, de 3 puncte. După ce vom reuşi asta, probabil că vor fi schimbări în echipă, dar e decizia antrenorilor. Criticile adversarilor nu prezintă interes. Dacă vrei să critici Steaua de azi, fă-o în şoaptă! Altfel, devii ridicol.
Aţi spus că aşteptaţi de la suporterii stelişti să-l susţină pe Tănase, care nu trece printr-o perioadă bună. Bănuiesc că aţi discutat cu el. Se simte scos vinovat pentru semieşecurile Stelei?
N-am discutat, pentru mine nu există semieşecuri, există meciuri în care Steaua rămâne neînvinsă, în condiţiile unui ghinion teribil (vezi Galaţi sau Cluj). Tase aleargă mult, se apără bine, se pregăteşte exemplar, dar are nevoie de mai multă încredere în duelurile unu la unu pe faza ofensivă. Fanii îl pot ajuta enorm, e un jucător de moral. Când nu-ţi susţii un jucător care munceşte mult şi se implică, înseamnă că nu eşti suporter. Eu nu uit golurile lui Tase din meciurile cu Astra, fantasticele assist-uri de la golul de 2-1 cu Dinamo şi cu Petrolul din tur, sau golurile din sezonul trecut cu Haifa, când a câştigat meciul de unul singur, sau cu Rapid. Ar trebui ca nici un stelist să nu uite.
Cum vedeţi derbyul cu Dinamo, ţinând cont că, pe de o parte, Steaua are posibilitatea să fie campioană la final şi, mai mult, să bareze încercarea “câinilor” de a ajunge în Europa League, iar pe de altă parte, suporterii gazdelor vor “sărbători” incendierea peluzei din Ghencea?
Meciurile cu Dinamo sunt cele mai importante pentru fiecare stelist, doar că mai avem de jucat alte două partide înainte, chiar două partide cu miză imensă. Nu mă pot gândi încă la derby. Sincer, sunt doar curios cine va merge în Europa League, afară de Petrolul, care mi se pare o echipă foarte bună. Cât despre aniversarea incendierii, este o mare prostie, iar presa greşeşte când promovează astfel de manifestări. Nu cred că Negoiţă e genul care să se mândrească cu aşa ceva, mai ales că vrea să atragă şcolarii la stadion.

Gigi Becali este dator 10.000 de lei

Gigi Becali (foto), 54 de ani, va plăti pentru că e prea slobod la gură. Declaraţiile la adresa fostului şef de la Dinamo Dragoş Săvulescu (38 de ani), despre care a spus că ar fi homosexual, îl vor costa scump pe patronul Stelei. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ieri să-l condamne pe latifundiarul din Pipera la plata unor daune morale de 10.000 de lei către Săvulescu, dar decizia nu este definitivă.
Citiţi mâine ce crede Mihai Stoica despre politica de transferuri a Stelei

Urmărește-ne pe Google News