UPDATE ora 15.00: Publicația germană Bild a scris că următoarea audiere, de la Poliția de Frontieră, va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie, la ora locală 8.00 (vineri, ora 23.00 la București).

Apoi, între orele locale 10.00 şi 14.00, Djokovic va fi reținut şi dus de autorităţi la birourile avocaţilor săi, escortat de doi ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră.

UPDATE ora 14.50: Judecătorul Anthony Kelly a anunţat după o audiere de instrucţie desfăşurată la Melbourne că Novak Djokovic este liber până sâmbătă dimineaţă, când va fi audiat de oficiali ai Poliţiei de Frontieră, notează news.ro, care preia presa din Australia.

Djokovic va fi reţinut apoi într-un loc secret, din motive de siguranţă şi pentru a se evita „un spectacol mediatic”.

Procesul a fost transferat de la Federal Circuit Court la Tribunalul Federal, unde duminică va avea loc o înfățișare.

UPDATE ora 12.40: Avocatul Nicholas Wood a declarat la audieri că nu s-a propus ca Novak Djokovic să fie reţinut astăzi. Wood i-a cerut judecătorului Anthony Kelly ca acest caz să fie judecat cât mai rapid, având în vedere faptul că Australian Open începe luni și că liderul ATP trebuie să participe.

Avocatul a precizat că până sâmbătă la prânz va depune documentele necesare, iar Ministerul Imigraţiei va depune documentele până sâmbătă la ora 22.00, astfel încât duminică să poată avea loc o nouă audiere, scrie news.ro, care citează presa australiană.

„Domnul Djokovici ar putea fi programat să joace luni seara sau marţi seara. În aceste circumstanţe, suntem foarte îngrijoraţi în privinţa timpului”, a explicat el.

UPDATE ora 12.00: Noi audieri au loc începând cu ora României 11.45, în cazul anulării pentru a doua oară a vizei lui Novak Djokovic, transmite The Guardian.

Echipa de avocați a sârbului în vârstă de 34 de ani va avea o audiere preliminară cu judecătorul Anthony Kelly, privind procedurile de urmat, notează GSP.ro. Anthony Kelly este același magistrat care a dat prima decizie în privința anulării vizei liderului ATP, când i-a permis jucătorului să rămână la Antipozi

UPDATE ora 10.22: Premierul Australiei, Scott Morrison, a declarat că decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic de către ministrul imigrației s-a luat pentru că australienii, care au făcut multe sacrificii în pandemia de COVID, își doresc „pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat”, relatează presa australiană.

„Înțeleg că, după o analiză atentă, ministrul a luat măsuri pentru a anula viza domnului Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru”, a transmis șeful Executivului din Australia.

Australienii au făcut multe sacrificii în această pandemie și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

Premierul Australiei, Scott Morrison:


Ministrul australian al imigrației i-a anulat vineri, 14 ianuarie, viza lui Novak Djokovic, „pe motiv că a fost în interesul public”. Este a doua oară când liderului ATP îi este anulată viza în decurs de 9 zile.

„Astăzi mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că a fost în interesul public să procedez așa. Această decizie a venit după ordinele transmise de Curtea Federală pe 10 ianuarie, când precedenta anulare a vizei lui Djokovic a fost anulată pe motive de echitate procedurală”, a anunțat ministrul imigrării din Australia, Alex Hawke, conform presei australiene.

„În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forțele de Frontieră și din partea domnului Djokovic”, a adăugat el.

Potrivit presei australiene, sârbul în vârstă de 34 de ani urmează să fie deportat, în așteptarea apelului. Avocații acestuia se pregătesc să conteste decizia, însă participarea lui Novak Djokovic la Australian Open, primul turneu de mare slam al anului, care va începe pe 17 ianuarie, este sub semnul întrebării, scrie GSP.ro.

A recunoscut că a mers la un interviu, deși știa că are COVID

Novak Djokovic a scris pe Instagram, pe 12 ianuarie, că, după ce a aflat că are COVID în decembrie, și-a anulat toate evenimentele, mai puțin un interviu pentru publicația franceză LEquipe. În schimb, când a îmbrățișat zeci de copii în Belgrad, a spus el, avea un test rapid care ieșise negativ și nu primise încă rezultatul testului PCR, care a fost pozitiv.

Liderul ATP a explicat că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a mers la interviul pentru LEquipe deoarece „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”. Djokovic a susținut că a făcut „o eroare de judecată”, dar a adăugat că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

În timp ce m-am dus acasă după interviu să mă izolez pentru perioada necesară, mi-am dat seama că aceasta a fost o eroare de judecată şi accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament.

Novak Djokovic:

9 zile de așteptare a deciziei

Djokovic, care nu este vaccinat împotriva COVID-19, a ajuns în Australia pe 5 ianuarie. După 9 ore de interogări din partea Poliției de frontieră pe aeroportul din Melbourne i s-a refuzat intrarea pe motiv că a aplicat cu o viză greșită, viză care i-a fost anulată atunci pentru prima dată.

Pe 10 ianuarie, după alte audieri, care au durat în jur de șase ore, o instanţă din Melbourne a revocat anularea vizei lui Novak Djokovic de către autorităţile australiene. Astfel, liderul ATP a rămas în Australia pentru a participa la Australian Open, iar apoi s-a și antrenat. Totuși, ministrul imigrației avea dreptul să anuleze viza lui Djokovic, lucru petrecut astăzi.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News