Laurențiu Reghecampf (39 de ani), fostul antrenor al Stelei, și-a deschis în SUA o academie de fotbal cu ajutorul căreia dorește să-i învețe tainele sportului-rege pe copiii și pe tinerii americani. Până aici, toate bune și frumoase. Problema apare când citești cu atenție textul afișului cu care Reghe încearcă să-și promoveze academia, afiș distribuit și pe contul de Facebook al soției lui, Anamaria Prodan.
Textul afișului, redactat în limba engleză, conține o minciună sfruntată. În materialul publicitar se scrie despre Laurențiu Reghecampf că “a antrenat multe echipe, câștigând de două ori campionatul României și o Supercupă. El a reușit chiar să-și ducă echipa în sferturile de finală ale Ligii Campionilor”!?!?!
Adevărul este că Steaua nu a reușit niciodată să se califice în “primăvara” Ligii Campionilor, de când competiția are formatul actual. Nici cu Reghecampf, nici cu alt antrenor! Ca să fi ajuns în “sferturi”, Steaua lui Reghe ar fi trebuit să treacă de prima fază care se dispută în primăvara fiecărui an, adică de “optimi”. Dar traseul Stelei s-a încheiat de fiecare dată în grupe, fază a cărei ultimă etapă se joacă în toiul iernii, adică în decembrie.
N-a ajuns în «sferturi» nici măcar în Liga Europa
E adevărat că Steaua s-a calificat în “primăvara” cupelor europene cu Laurențiu Reghecampf pe banca tehnică, dar în nici un caz în Liga Campionilor și în nici un caz în sferturile de finală. S-a întâmplat în ediția 2012-2013 a Ligii Europa, când roș-albaștrii au ajuns până în faza optimilor de finală, când au fost eliminați de Chelsea (1-0 și 1-3).
Există trei posibile explicații pentru faptul că această greșeală grosolană se lăfăie pe afișul de promovare a academiei lui Laurențiu Reghecampf:
- Fostul antrenor al Stelei și-a “îmbunătățit” CV-ul cu bună știință, pentru a-i impresiona pe potențialii elevi ai școlii lui de fotbal.
- Fostul antrenor al Stelei a dat dovadă de superficialitate crasă, pentru că nu a verificat atent textul afișului, înainte de a-l face public.
- Fostul antrenor al Stelei are serioase probleme de memorie, uitând pur și simplu care au fost cele mai bune rezultate europene obținute cu roș-albaștrii.