”Mi-a plăcut golul înscris de Ganea. Are o biomecanică a lovirii balonului și o pendulare a piciorului foarte bune. A lovit mingea cu trei degete, în stilul lui Roberto Carlos. Îmi place copilul. Și eu am marcat astfel de goluri din lovituri libere executate puternic. Avem un stâng necruțător. E chestie de antrenament, dar și mingea e importantă. Cu mingiile de azi aș fi tras numai de la 40 de metri. Abia când a apărut Tango am început să tragem de pe la 30 de metri.
Eu rămâneam câte o oră după antrenamente cu Oblemenco, Dumnezeu să-l ierte, și exersam loviturile libere. De la el am învățat cum trebuie să lovesc mingea. Eu executam din dreapta, cu piciorul stâng, iar Balaci, din stânga, cu dreptul. Pe vremea aceea erau mulți fotbaliști care făceau mingea ghindă când trăgeau la poartă. Boloni, Custov, Borz, de la Baia Mare, Gall, de la ASA, sunt doar câțiva care îmi vin acum în minte”, a precizat Mircea Irimescu pentru Libertatea.
Citește și: Cristi Ganea, alt ”căpșunar”-minune din fotbalul nostru / GALERIE FOTO
În prezent, Irimescu, 58 de ani, a ieșit din fenomenul fotbalistic: ”Am două stenturi la inimă și nu mai am voie să fac efort sau să mă enervez. Mă uit la fotbal doar ca spectator”.
Irimescu a evoluat ca mijlocaș central, fundaș central și pe toată banda stângă. A evoluat 14 sezoane pentru Universitatea, între 1976 și 1990. A jucat pentru România la turneul final al CE din 1984.
”Eu n-am dat gol așa ca al lui Ganea, cu exteriorul, de pe centrul porții”, Gică Hagi (manager tehnic Viitorul)
Cele mai frumoase 10 goluri marcate de fostul fundaș stânga brazilian Roberto Carlos