Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, a comentat pentru Dolce Sport disputa dintre șefii FRF și LPF. El consideră că primii încearcă să direcționeze banii din drepturile TV.
”Acești bani, 28.000.000 de euro, nu mai trebuie să vină la fotbal. Aceasta este mișcarea. Sută la sută asta își dorește Federația. Se încearcă să se pună mâna pe banii Ligii și pe toți banii fotbalului românesc. Fotbalul nu mai e al fotbalului, al fotbaliștilor. Este al altcuiva, al altor instituții care încearcă să-și pună oameni în poziții cheie. Nu pot să-i spun președinte (n.r. – lui Răzvan Burleanu). Pentru mine nu e, pentru fotbalul românesc nu e. A fost ales. Bine ar fi ca cei care l-au ales să-l trimită pe undeva repede, că distruge tot”, a spus Mircea Sandu, pentru Dolce Sport.
Într-o conferință de presă a președintelui LPF, Gino Iorgulescu, și a secretarului general al LPF, Iustin Ștefan, aceștia au afirmat că șefii FRF încearcă ”să subjuge” fotbalul românesc.
Despre fostul selecționer Anghel Iordănescu
”Iordănescu e terminat, gata. 66 de ani. Trebuie să-i susținem pe ăștia mai tineri. FRF trebuia să anunțe înainte de Euro cine îl va înlocui pe Iordănescu. Asta e o mare problemă creată de FRF naționalei. L-a aruncat în gura lumii. Dacă îl anunța așa din mai, avea timp să se pregătească. Și dacă lua titlul european, trebuia să fie anunțat înlocuitorul lui Puiu. România trebuia să aibă doi antrenori la turneul ăsta, pe Pițurcă și pe el”.
Despre dosarul Universitatea Craiova
”Știu tot ce am făcut. Nu am comis nici o faptă. Noi am aplicat prevederile statutului. Eu nu am vrut răul nimănui, nici al Craiovei, nici al Timișoarei. Acest proces este unul fabricat. Nimeni din Comitetul Executiv nu a fost forțat de Mircea Sandu. Din păcate dosarul nu ajunge la Înalta Curte, se va încheia la Curtea de Apel”.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis în urmă cu o lună ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să fie condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare şi plata, de către fiecare, a unei amenzi penale de 80.000 de lei. Decizia nu este una definitivă. Prejudiciul stabilit de procurori a fost estimat la 3.5 milioane de euro. În octombrie 2011, membrilor CEx care au decis dezafilierea Craiovei le-a fost comunicat de către DNA că sînt învinuiţi de abuz în serviciu. În data de 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova.