Învinsă de Sevilla (0-2) la debutul în Liga Campionilor, Unirea Urziceni nu a renunţat la visul de se califica în optimile competiţiei, în premieră pentru o echipă românească.

“Nu avem ca obiectiv locul patru. Vrem să ieşim pe primul loc, dar şi poziţia a doua sau a treia ar fi ceva excelent”, a spus antrenorul Dan Petrescu.

“Bursucul” le-a cerut jucătorilor să-şi îmbunătăţească evoluţiile. “La Sevilla am fugit mai mult decât ei. E foarte important să alergi cel puţin cât adversarul, dar calitatea alergării trebuie să fie una bună”, a explicat tehnicianul campioanei României.

Pentru a contracara superioritatea valorică a lui VfB Stuttgart, Dan Petrescu ar dori să alinieze mai mulţi jucători de câmp decât prevede regulamentul.

“Ar trebui să avem 15 jucători de câmp ca să-i blocăm pe nemţi”, a declarat “Bursucul”, care a încheiat în acelaşi registru glumeţ: “Trebuie să fac ceva special pentru acest meci, să-i mut pe jucători câte cinci în cameră, să mâncăm altceva, nu ştiu”.

Atacantul român al lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica: «Dan Petrescu e pericolul»

La o lună după ce a împiedicat accesul Timişoarei în grupele Ligii Campionilor, Stuttgartul lui Ciprian Marica (23 de ani) a revenit în România pentru confruntarea cu Unirea Urziceni din grupa G a competiţiei.

Libertatea: Ce aştepţi de la meciul cu Unirea? 

Ciprian Marica: Va trebui să jucăm la capacitate maximă pentru a ne îndeplini obiectivul. În Liga Campionilor nu există adversari pe care să îi învingi uşor. ţelul nostru e victoria.

Ce ştiu colegii tăi despre Unirea?

Mare lucru nu prea ştiau ei, dar le-am povestit eu câte ceva. Le-am spus că Urziceniul are o echipă foarte disciplinată şi bine organizată, iar asta o face greu de învins.

Cine vă poate crea cele mai mari probleme?

Dan Petrescu e pericolul. Datorită lui, Unirea a luat campionatul. E un antrenor care ştie să-şi motiveze perfect jucătorii, să-i facă să dea tot ce au mai bun. Petrescu alege de fiecare dată tactica potrivită şi e în stare să încurce orice adversar.

Urmărește-ne pe Google News