Omul de fotbal a mai cochetat cu scrisul, tot cu două biografii – „Zâmbind din iarbă” (2007) și ”Jucând cu destinul” (2008) – și revine acum cu o nouă carte dedicată perioadei imediat de după Revoluția din 1989.

Așa a scăpat de depresie

Cu penița lui artistică, fără a-și pierde verbul său tăios, dar sincer, „Procuroru” redeschide amintiri legate și trăite în 1990-1993, vorbește și dezvăluie episoade din societatea românească de atunci, din politică, din fotbal, „de conjuncturi pe care lumea le vede într-un fel și eu le prezint așa cum s-au petrecut în realitate”, anunță autorul.

Fără a căuta să-și impună cu forța viziunea, Dinu prezintă, așa cum crede el, iar apoi „fiecare e liber să aleagă care e adevărul, eu doar am trăit ceea ce am scris”.

Cartea i-a ocupat ultimul an și jumătate, dar, așa cum mărturisea, l-a ajutat, alături de credinciosul câine Merlin, să scape de depresie.

„Nu există vindecare fără suferință, chiar jertfă”

Ajutându-se de afirmațiile diverselor personalități ale culturii sau vieții religioase, legendarul fotbalist atrage atenția încă din antract, cu legătură directă la ceea ce trăim acum:
Nu există vindecare fără suferință, chiar jertfă. Mai suntem oare în stare să regăsim energia unei noi învieri? Cred că da! Dar, sigur, vom avea din nou nevoie de oameni providențiali. Deși, deocamdată, providența nu ni i‑a mai dat, iar malaxorul atât de stricat în privința trăirii naționale nu are cum să‑i mai scoată la vedere. Spre bună și chibzuită ieșire la lumină a neamului. Sigur, nu cereți de la mine precizie calendaristică. E aproape imposibil. Sunt doar om și s‑au așezat anii uitării. Dar ceea ce mi s‑a părut sugestiv în șirul faptelor veți parcurge împreună cu mine. Nu mă voi feri să trag concluzii, chiar să dau verdicte. Dacă veți crede că greșesc, mă puteți judeca. Eu voi rămâne așa cum sunt făcut. Neclintit în fața adevărului, așa cum l‑am trăit și îl simt. Cu orice risc… Așadar, la bună citire!”.

76 de pagini are acest al treilea volum autobiografic al lui Cornel Dinu, apărut la editura Minerva și costă 39 de lei.

„De la carte la carte, Dinu e mai scriitor. Zidește mai temeinic, are substanță, dozaj, coerență, ispitește și irită. Năvălește printre amintiri, scrie copleșitor despre acei ani, ne plimbă prin lumea lui de miere, sânge, fum și revanșe”, spune Răzvan Ioan Boanchiș.

Citește și:

Cornel Dinu îl acuză pe Crăciunescu că a luat mită de la Bernard Tapie. Întrebat de GSP despre mita de 20.000 de dolari, fostul patron Olimpique Marseille reacționează dur: „Vreți să-mi provocați moartea?”

 
 

Urmărește-ne pe Google News